Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Απόστολος Χρήστου: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα – Τέταρτη θέση ο Μακρυγιάννης

Απόστολος Χρήστου: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα – Τέταρτη θέση ο Μακρυγιάννης
Eurokinissi

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα. Χάλκινο μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ ύπτιο με χρόνο 53,36. Τέταρτη θέση για τον Ευάγγελο Μακρυγιάννη.

Δυο ελληνόπουλα στην κορυφαία τετράδα του κόσμου στα 100μ. ύπτιο. Ο Απόστολος Χρήστου κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο, χαρίζοντας στη πατρίδα το πρώτο της μετάλλιο στη κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Το πρώτο μετάλλιο και για τον ίδιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, το τρίτο για την Ελλάδα στην ιστορία, με πρώτο και κορυφαίο, το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη το 2005 στο Μόντρεαλ (50μ ύπτιο), ενώ ασημένιο κατέκτησε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ το 2019 στην Γκουανκτσού (50μ ελεύθερο).

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε σε 53.36 και όπως είπε στις πρώτες του δηλώσεις «Σημασία σήμερα έχει το μετάλλιο που κυνηγούσα από το Καζάν το 2-15 και όχι ο χρόνος».

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Χάντερ Άρμστρονγκ (ΗΠΑ) με 52.68 και το αργυρό στον Χιούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) με 52.70. Εντυπωσιακός σε μια ακόμα κούρσα ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης τερμάτισε στη 4η θέση με 53.38, κάνοντας ένα εντυπωσιακό πλασάρισμα.

Ο Χρήστου κατέκτησε το έβδομο συνολικά μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις