Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρης – ΑΕΚ 0-2: Επιβλητική νίκη για την Ένωση και τρίτο διπλό στη Super League 1

Άρης – ΑΕΚ 0-2: Επιβλητική νίκη για την Ένωση και τρίτο διπλό στη Super League 1
ΦΩΤΟ intime

Σε ένα ντέρμπι με “τρελό” ρυθμό, η ΑΕΚ ήταν “καταιγιστική” μετά το πρώτο 20λεπτο και νίκησε… μόνο 2-0 τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 7η αγωνιστική της Super League 1.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά “ψαράκι” του Σιμάνσκι στο 26′ και στη συνέχεια “κυριάρχησε” στο γήπεδο, δημιουργώντας πολλές μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Πέτυχε όμως μονάχα ένα ακόμη, με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει για τρίτο σερί ματς στο 50′ και να “καθαρίζει” το ματς για την ομάδα του.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε έτσι με… φόρα από τα εγκαίνια της OPAP Arena και με το τρίτο της διπλό στη σεζόν, βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση και το -6 από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League 1, ενώ ο Άρης γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα μετά το 2-0 και από τον Βόλο.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά στο ματς και το παιχνίδι είχε φοβερό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Μουκουντί να κόβει την τελευταία στιγμή τον Γκρέι, πριν βγει αυτός απέναντι από τον Αθανασιάδη μόλις στο 2ο λεπτό.

Η ΑΕΚ “απάντησε” στο 9′ με τον Λιβάι Γκαρσία να σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια ο Άρης ήταν πιο “απειλητικός” και δημιούργησε καλές στιγμές για ένα γκολ. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 16′ όμως, ο Μαντσίνι έβαλε άσχημα το πόδι του, αφού δεν υπολόγισε σωστά τη σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι της Ένωσης, από σέντρα του Μαζικού.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της προσπάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και στο 26′, ο Γκατσίνοβιτς με ωραία ενέργεια και σουτ από αριστερά με το δεξί πόδι, δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Σέρβος εκτέλεσε με φοβερό τρόπο ένα φάουλ από μακριά και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι του Άρη, με τον Σιμάνσκι να πέφτει για κεφαλιά “ψαράκι” και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Άρη και η Ένωση “κυριάρχησε” απόλυτο στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, χάνοντας και τρεις απίστευτες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Ρότα προσπάθησε να… σκοτώσει τον Κουέστα με σουτ από πολύ κοντά και στο 32′ ο Αραούχο πλάσαρε άουτ σε κενή εστία, μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα δε, ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε και τον τερματοφύλακα του Άρη, αλλά έβαλε αδύναμα το πόδι του και επέτρεψε στον Μαζικού να κόψει πάνω στη γραμμή της εστίας.

Το δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε τελικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Αραούχο να κλέβει την μπάλα και να κάνει την κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πήρε υπέροχα την μπάλα μπροστά του και με τρομερό “τσίμπημα” νίκησε τον Κουέστα για το 2-0 στην αναμέτρηση.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε “τρελός” και μετά το δεύτερο γκολ, με τον Άρη να προσπαθεί να βγει στην επίθεση, αλλά να αφήνει τεράστια κενά στην άμυνά του. Η Ένωση βρήκε έτσι πολλές ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά οι παίκτες του “σπατάλησαν” τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές για να σκοράρουν με πρωταγωνιστή τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε απέναντι από την εστία, αλλά τη μία σούταρε άουτ και τη δεύτερη νικήθηκε από τον Κουέστα σε κεφαλιά εξ επαφής, ενώ ενδιάμεσα ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε από θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.

Ο Άρης από την πλευρά του δεν κατάφερε να “απειλήσει”, πέρα από ένα άστοχο σουτ του Καμάτσο και έτσι γνώρισε την ήττα με 2-0, η οποία φέρνει την ΑΕΚ στο +5 από τον ίδιο και στο -6 από τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League 1.

Οι συνθέσεις στο Άρης – ΑΕΚ

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Ντιόπ), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Γιόνσον), Γκαρσία (90’ Μάνταλος), Αραούχο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις