Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Με αυτογκόλ και… μπαλάρα πρώτοι κι αήττητοι οι “κίτρινοι”! (videos)

Άρης – Αστέρας Τρίπολης: Με αυτογκόλ και… μπαλάρα πρώτοι κι αήττητοι οι “κίτρινοι”! (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Άρης επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης για την 7η αγωνιστική της Superleague και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Superleague. 

Ένα αυτογκόλ του Πασαλίδη έδωσε τη νίκη στον Άρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο “Κλ. Βικελίδης”, με τους “κίτρινους” να είναι πολύ ανώτεροι του αντιπάλου τους, αλλά λόγω αστοχίας να μην το αποτυπώνουν αυτό στον πίνακα του σκορ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Άρης παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, ενώ επέστρεψε έτσι στην πρώτη θέση της Superleague, όπου πλέον είναι μόνος του, με ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι

Οι “κίτρινοι” ξεκίνησαν προσπαθώντας να αναλάβουν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, αλλά ο Αστέρας όντας καλά στημένο απορρόφησε την πίεση. Ο Άρης είχε ένα εκρηκτικό δίλεπτο (14′ -16′) όπου αρχικά ο Μάνος άργησε να εκτελέσει από πολύ καλή θέση και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ στη συνέχεια ο Μαντσίνι συνεργάστηκε υπέροχα με τον Γκάμα, αλλά σούταρε με δύναμη πάνω στον Παπαδόπουλο.

Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 25′ με τον Πασαλίδη να αναγκάζει τον Σιαμπάνη σε εκπληκτική επέμβαση, μετά από καρφωτή κεφαλιά που έπιασε μέσα από την μικρή περιοχή. Ο ρυθμός μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έπεσε αισθητά, με τους Αρκάδες να ζητούν ένα πέναλτι σε τράβηγμα του Μπεναλουάν στον Μπαράλες, αλλά τον κ.Φωτιά να μην καταλογίζει κάτι, ενώ τελευταία αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Μάνου (34′) που έδιωξε με υπερένταση ο Παπαδόπουλος και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να δείχνει ξανά διάθεση να επιτεθεί με το ξεκίνημα. Ο Μπρούνο Γκάμα προκαλούσε… πανικό όποτε εφορμούσε προς την περιοχή του Αστέρα και αφού στο 54′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, στο 55′ έκανε ατομική προσπάθεια γυρίζοντας τη μπάλα με δύναμη παράλληλα με το τέρμα και ο Πασσαλίδης στην προσπάθεια να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Το προβάδισμα που πήραν στο σκορ οι “κίτρινοι” τους… έλυσε τα πόδια και στην αμέσως επόμενο φάση, ο Γκάμα έκανε κάθε πάσα στον Μαντσίνι, ο οποίος νίκησε τον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και οι Αρκάδες έδιωξαν πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Αστέρας είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και αυτό γινόταν αντιληπτό και από το στατιστικό τελικών προσπαθειών που 9-1 υπέρ των γηπεδούχων. 

Ο Σίλβα στο 63′ και στο 67′ έχασε τεράστιες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη, αφού παρά τις πολύς καλές ατομικές του προσπάθειες σούταρε άστοχα στα τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα νίκησε στη “συνέχεια” και τον Μάνο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σιαμπάνης έβγαλε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμες, για να μείνει το 1-0 μέχρι τέλους.

Οι “κίτρινοι” συνέχισαν έτσι τη φετινή ξέφρενη πορεία τους στη Superleague και βρίσκονται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Αστέρας Τρίπολης

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (86’ Λόπεθ), Τζέγκο, Γκαρσία, Μαντσίνι (61’ Σίλβα), Γκάμα (77’ Κάτσε), Μάνος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης (90’ Μπ. Φερνάντεθ), Τασουλής, Βαλιέντε (72’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κρέσπι (61’ Ορόσκο), Ριέρα (61’ Γκόμεζ), Τίλικα (72’ Σίτο), Μπαράλες.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις