Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρης – Ολυμπιακός: Διπλό πρωταθλητή! Αφεντικό στο “Βικελίδης” και τη… Superleague οι Πειραιώτες (videos)

Άρης – Ολυμπιακός: Διπλό πρωταθλητή! Αφεντικό στο “Βικελίδης” και τη… Superleague οι Πειραιώτες (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός έκανε εμφάνιση πρωταθλητή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και πήρε πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1, το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Άρη, για τη 10η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες ήταν πιο “απειλητικοί” από την αρχή και κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα, με δύο συνεργασίες του Φορτούνη με τον Μπουχαλάκη.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο δεύτερος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 29′ και το 47′, “καθαρίζοντας” από νωρίς το ματς για την ομάδα του. Ο Μπερτόλιο πέρασε ως αλλαγή και μείωσε το σκορ στο 74′ για τους “κίτρινους”,  αλλά η ομάδα του Μάντζιου δεν μπόρεσε ούτε να… απειλήσει στη συνέχεια με ισοφάριση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με διάθεση να “πιέσουν” ψηλά και το ματς είχε ρυθμό, αλλά κακές επιλογές στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα η πρώτη καλή ευκαιρία να καταγραφεί στο 10′. Ο Ελ Αραμπί με μία προσωπική προσπάθεια σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σιαμπάνη.

 

Ο Άρης είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αλλά ο Ολυμπιακός έμοιαζε πιο απειλητικός και “προειδοποίησε” και με τον Φορτούνη στο 16′. Από ωραία πάσα του Ελ Αραμπί, ο Τρικαλινός μέσος ντρίμπλαρε και σούταρε στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα των “κιτρίνων”, αλλά έστειλε την μπάλα αργά και… βασανιστικά άουτ.

Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή όμως για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης και πάλι ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ από δεξιά και το έκανε εξαιρετικά, στέλνοντας την μπάλα προς την εστία. Ο Μπουχαλάκης έβαλε την προβολή εξ επαφής και την έσπρωξε στα δίχτυα, για το 1-0 των φιλοξενούμενων στο 29′.

 

Ο Άρης προσπάθησε να “απαντήσει” αμέσως, αλλά ο Τζέγκο κι ο Γκάμα σούταραν άσχημα από καλή θέση, όπως κι ο Ματέο Γκαρσία στην καλύτερη φάση της ομάδας του στο 42′. Μετά από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο, η μπάλα “στρώθηκε” στον Ισπανό, αλλά αυτός βρήκε άτσαλα την μπάλα, “σπαταλώντας” μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε έτσι το προβάδισμά του στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να “παγώσει” τον Άρη, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου κι η ομάδα του Μαρτίνς αναπτύχθηκε εκπληκτικά στην αντεπίθεση.

Ο Ελ Αραμπί συνδυάστηκε με τον Φορτούνη κι αυτός έβγαλε δεύτερη ασίστ στον ίδιο παίκτη, με τον διεθνή Έλληνα μέσο να κατεβάζει υπέροχα την μπάλα και να σουτάρει ιδανικά, για το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 2-0 της ομάδας του στο ματς.

 

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού φάνηκε να “παγώνει” το παιχνίδι, αφού οι παίκτες του Μάντζιου έδειξαν αδυναμία αρχικά να αντιδράσουν και να “πιέσουν” για τη μείωση του σκορ.

Οι αλλαγές του Έλληνα τεχνικού κατάφεραν όμως να αλλάξουν τα δεδομένα. Σίλβα και Μπερτόλιο πέρασαν στο ματς και στον πρώτο τους συνδυασμό στο 74′, κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Σε μία επίθεση στον “ανοιχτό” χώρο, ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ωραίο γύρισμα από αριστερά στην “καρδιά” της άμυνας κι ο Μπερτόλιο πλάσαρε από κοντά για το 2-1.

 

Ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί όμως, την ψυχολογία  από το γκολ και έδειξε την ίδια αδυναμία να “πιέσει” και να “απειλήσει” τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν μάλιστα αυτοί που έφθασαν πιο κοντά σε ένα ακόμη τέρμα, με τον Βρουσάι να κάνει εκπληκτική ενέργεια στο 89′ και να περνάει τέσσερις παίκτες, πριν κοπεί το γύρισμά του την τελευταία στιγμή.

 

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει άνετη νίκη στο ντέρμπι κορυφής και να γίνεται “αφεντικό” στη Superleague από τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όντας πια μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Ολυμπιακός

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84′ Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69′ Μπερτόγλιο), Ματέο Γκαρσία (57′ Σίλβα), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (57′ Λόπεθ)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90+10 Πέπε), Καμαρά, Εμβιλά, Λοβέρα (63′ Μασούρας), Φορτούνης (84′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83′ Κάιπερς).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις