Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άρης – ΠΑΟΚ: Ο ασταμάτητος και ο «πληγωμένος» κοντράρονται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Άρης – ΠΑΟΚ: Ο ασταμάτητος και ο «πληγωμένος» κοντράρονται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 17η αγωνιστική της Super League. Θα συνεχίσει το νικηφόρο του σερί ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, ή θα βγάλουν αντίδραση οι “κίτρινοι” στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης – ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στη Super League και θα έχει ολοκληρωθεί, πριν την έναρξη του Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει… τρένο στο πρωτάθλημα, έχοντας συμπληρώσει επτά σερί επιτυχίες και “κρατώντας” την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, από την έναρξη του δεύτερου γύρου (38 βαθμοί).

Την ίδια στιγμή, οι “κίτρινοι” έρχονται από το σοκ της Τρίπολης (από 0-2, ήττα 3-2) και μόνο ασφαλείς δε νιώθουν για τα Play Off (24 βαθμοί). Το ντέρμπι του πρώτου γύρου, στην Τούμπα, είχε μείνει στο 0-0.

Σε περίπτωση βαθμολογικής γκέλας, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο -1 και να υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μείνει για μια ακόμα αγωνιστική στην πρώτη θέση και θα δει με ηρεμία το ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης”. Ο Άρης δε θέλει να σκέφτεται βαθμολογική απώλεια στο ντέρμπι, με τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται στο -1.

Ο Άκης Μάντζιος δεν έχει στη διάθεσή του τους Βέλεθ, Βερστράτε, Ρουπ, Μενέντες, Ματαρίτα και επτά ακόμη, ενώ συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τόσο τον Ροζ, όσο και τον Φετφατζίδη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος απουσίαζε στα προηγούμενα ματς, να προπονείται και να είναι ξανά διαθέσιμος για αυτό το σημαντικό παιχνίδι, όπως και ο Στέφανος Τζίμας που ταλαιπωρήθηκε τις περασμένες ημέρες από ίωση. Μοναδικοί απόντες, οι Εκόνγκ, Σαμάτα που βρίσκονται με τις αποστολές των χωρών τους, ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπτς, Φεράρι – Ζουλ, Νταρίντα – Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Παναγίδης – Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ, Οζντόεφ – Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τόμας.

Διαιτητής: Πούτρος (Δανία)

Βοηθοί: Χούμελγκααρντ, Σκίτε (Δανία)

Τέταρτος: Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Χάνσεν (Δανία), Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις