Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: Η ανατροπή έμεινε στη… μέση για τους “κίτρινους”! (video)

Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: Η ανατροπή έμεινε στη… μέση για τους “κίτρινους”! (video)

Σε ένα πολύ καλό ματς που είχε ρυθμός, ευκαιρίες και τέσσερα γκολ, Άρης και ΠΑΣ Γιάννενα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Με φοβερά γκολ των Φετφατζίδη (49′) και Ματίγια (68′) ο Άρης πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τον ΠΑΣ Γιάννενα (Νάουμετς 15′, Παντελάκης 22′) σε ένα ματς που οι “κίτρινοι” ήταν καλύτεροι, αλλά επιπόλαιοι επιθετικά και πλήρωσαν το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο μέρος αφήνοντας δύο βαθμούς κόντρα στους “ψυχωμένους” Ηπειρώτες.

Το ματς

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το ματς δείχνοντας πως δεν πήγε στο “Βικελιδης” για να κλειστεί στην άμυνά του, αλλά για να διεκδικήσει ότι καλύτερο από το ματς παίζοντας το παιχνίδι του. Η πρώτη καλή φάση για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 5ο λεπτό με σουτ του Πίρσμαν από τα όρια της περιοχής να περνάει λίγο άουτ, αλλά στο 15′ η… φωτοβολίδα του του Νάουμετς έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Κουέστα και οι φιλοξενούμενοι “πάγωσαν” το “Βικελίδης”.

Οι “κίτρινοι” πήραν αμέσως μπροστά και βγήκαν στην επίθεση χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Χουτετσιώτη να λέει όχι σε κοντινό σουτ του Φετφατζίδη στο 19′. Ο Άρης ανέβασε κι άλλο την πίεση, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα σε εκείνο το σημείο, μία άστοχη έξοδος του Κουέστα σε κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Παντελάκη, ο οποίος σε κενή εστία δεν αστόχησε και έκανε το σκορ 0-2 στο 22′.

Η συνέχεια μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Άρη να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να κυκλοφορεί τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά να τα κάνει… θάλασσα στην τελική πάσα ή να πέφτει πα΄νω στις καλές αμυντικές τοποθετήσεις των Ηπειρωτών και του Χουτετσιώτη, με αποτέλεσμα το 0-2 να μείνει ως το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος όπως τέλειωσε το πρώτο, με τον Άρη να βγαίνει αμέσως στην επίθεση και στο 49′ να μειώνει το σκορ με πανέμορφο γκολ του Φετφατζίδη και να μπαίνει ξανά στο ματς. Ο ΠΑΣ από εκείνο το σημείο άρχισε σιγά-σιγά να αναδιπλώνεται στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που ο Άρης τα έπαιζε όλα για… όλα.

Το σκηνικό που διαμορφώθηκε βρήκε τους γηπεδούχους να πολιορκούν τα καρέ των Ηπειρωτών και τελικά στο 68′ ήρθε η ισοφάριση με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, που έστειλε την μπάλα στο “γάμα”, όπως είχε κάνει και ο Φετφατζίδης νωρίτερα.

Χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο υπόλοιπο του αγώνα, το σκορ δεν άλλαξε, αφού ο Άρης μπορεί να πίεσε, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον ΠΑΣ, ο οποίος από την πλευρά του περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά κράτησε ως το τέλος την ισοπαλία . Ο μεν Άρης έχασε έτσι την ευκαιρία να κάνει το 3×3, ο δε ΠΑΣ κατάφερε στο πρώτο του επίσημο ματς έπειτα από έξι μήνες – και πρώτο στη φετινή Superleague – να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Άρης (Απόστολος Μάντζιος): Κουέστα, Ρόουζ, Ντάτκοβιτς (46’ Τζέγκο), Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (65’ Μαντσίνι), Ματίγια, Γκάμα, Μπερτόγλιο (77’ Μάνος), Φετφατζίδης, Λόπεθ.

ΠΑΣ Γιάννενα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς (46’ Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης (86’ Λιάσος), Καρτάλης (63’ Ντομίνγκεθ), Κριζμάν, Λέο (56’ Λώλης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις