Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός: Νικάει και… περιμένει για πλεονέκτημα και αντίπαλο

Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την κανονική περίοδο της Euroleague αντιμετωπίζοντας την Αρμάνι στο Μιλάνο και θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να περιμένει τα αποτελέσματα της Παρασκευής για να δει αν θα μπει στην 4άδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τα “σενάρια” για την κατάταξη.

Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στα πλέι οφ της Euroleague και απόψε το βράδυ αντιμετωπίζει την Αρμάνι στο Μιλάνο ( 21:45), ελπίζοντας σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να έχει το πλεονέκτημα έδρας στο.. δρόμο για το Final Four του Βελιγραδίου.

https://twitter.com/paobcgr/status/981812059926138880

Οι “πράσινοι” αναχώρησαν για την Ιταλία χωρίς τον Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός «έβγαλε» το πρόγραμμα τη Μεγάλη Τρίτη, αλλά αισθανόταν ενοχλήσεις στον ώμο και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στην Αθήνα και να προφυλαχθεί, για να είναι πανέτοιμος στα πλέι οφ.

Χωρίς Ρίβερς στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός! Πασκουάλ: «Νίκη με την Αρμάνι»

Ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει την τελική κατάταξη και τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ -που αρχίζουν 17-18 Απριλίου- το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, όταν και θα ολοκληρωθεί η 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Το “τριφύλλι” έχει την.. παράδοση με το μέρος του, αφού μετρά 11 νίκες σε 15 ματς με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ως φιλοξενούμενο έχει τέσσερις νίκες σε επτά ματς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθούελο (Ισπανία), Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία).

Τα “σενάρια” της τελευταίας αγωνιστικής και το ενδεχόμενο ελληνικού “εμφύλιου”

Η ομάδα του Πασκουάλ μπορεί να πλασαριστεί από τρίτη έως και έκτη στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει ακόμα και τρίτος, αν νικήσει απόψε την Μιλάνο και την Παρασκευή δει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τη Ρεάλ να χάνουν από Ζαλγκίρις (ΣΕΦ) και Μπάμπεργκ (Μαδρίτη).

Το “τριφύλλ锨μπορεί και πάλι να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και να τερματίσει τέταρτο -φυσικά με δικό του “διπλό” στο Μιλάνο- αρκεί να ηττηθεί η Ρεάλ από την Μπάμπεργκ ή να νικήσει η Ρεάλ και ταυτόχρονα χάσει ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει 5ος, αν νικήσει την Αρμάνι και ταυτόχρονα Ολυμπιακός και Ρεάλ κερδίσουν, ή αν χάσει στο Μιλάνο και κερδίσουν οι “ερυθρόλευκοι” και οι Μαδριλένοι.

Αν πάλι οι “πράσινοι” ηττηθούν στο Μιλάνο και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός χάσει από τη Ζαλγκίρις και η Ρεάλ κερδίσει την Μπάμπεργκ, τότε θα τερματίσουν έκτοι και θα έχουμε στα πλέι οφ ελληνικό “εμφύλιο”.

Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας στη Euroleague

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 19:00

Βαλένθια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Βαθμολογία

Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23-6*

Φενερμπαχτσέ 21-8*

Ολυμπιακός 19-10*

Ρεάλ Μαδρίτης 18-11*

Παναθηναϊκός 18-11*

Ζαλγκίρις Κάουνας 17-12*

Μπασκόνια 16-13*

Κίμκι 16-13*

Μακάμπι Τελ Αβιβ 13-16

Μάλαγα 12-17

Βαλένθια 11-18

Ερυθρός Αστέρας 11-18

Μπάμπεργκ 11-18

Αρμάνι Μιλάνο 10-19

Μπαρτσελόνα 10-19

Αναντολού Εφές 6-23

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις