Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άρσεναλ: Έρευνα για εμπλοκή της αλβανικής μαφίας σε κίτρινη κάρτα του Τζάκα

Άρσεναλ: Έρευνα για εμπλοκή της αλβανικής μαφίας σε κίτρινη κάρτα του Τζάκα
Reuters

Την πιθανότητα εμπλοκής της αλβανικής μαφίας, στην κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Γκράνιτ Τζάκα στην περσινή νίκη της Άρσεναλ επί της Λιντς, φαίνεται πως ερευνά η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) στην Αγγλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA) για την “ύποπτη” κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Γκρανίτ Τζάκα, τον περασμένο Δεκέμβριο, στις καθυστερήσεις του αγώνα της Άρσεναλ με τη Λιντς έχει μεταβιβαστεί στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA).

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε από ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού που προέκυψαν προς το τέλος της νίκης 4-1 της Άρσεναλ στο “Έλαντ Ρόουντ”, με 52.000 λίρες να ποντάρονται σε πιθανή τιμωρία του Τζάκα στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα. Ο 29χρονος πράγματι δέχθηκε κάρτα από τον διαιτητή Αντρέ Μάρινερ στο 86′, καθώς καθυστέρησε να εκτελέσει ένα φάουλ.

Οι ερευνητές της NCA ανακάλυψαν στοιχεία για σημαντικά ποσά που στοιχηματίζονται σε κρυπτονομίσματα, σε αγορές που δεν ελέγχονται σε αυτήν τη χώρα, ενώ μεγάλο μέρος της δραστηριότητας θεωρείται ότι έλαβε χώρα στην Αλβανία.

Η Άρσεναλ και η FA αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή την εξέλιξη, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Τζάκα πήρε εσκεμμένα την κάρτα ή εαν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην υπόθεση.

Το NCA εξετάζει επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο Alban Jusufi, ένας Σουηδο-Αλβανός επιθετικός που του επιβλήθηκε πενταετής αποκλεισμός για στημένους αγώνες από τα σουηδικά δικαστήρια το 2017, έβγαλε τεράστια ποσά ποντάροντας στην κίτρινη του Τζάκα. Ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία 150.000 λιρών στον τερματοφύλακα της ΑΙΚ, Κυριάκο Σταματόπουλο, για να έχει κακή απόδοση ενόψει του ντέρμπι με την IFK Gothenburg το 2017. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σουηδίας ανέβαλε τον αγώνα μετά την αναφορά των στημένων αγώνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις