Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ασημένιο μετάλλιο η Φιλιππίδου στη δισκοβολία γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ασημένιο μετάλλιο η Φιλιππίδου στη δισκοβολία γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
segas.gr

Σπουδαία διάκριση για την Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της και επιβεβαιώνοντας την καλή της αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή αλλά αυτό δεν την πτόησε. Στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 51.69μ και στην τρίτη βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 54.48. Από την τρίτη βολή ήδη ήταν σε τροχιά μεταλλίου και βρισκόταν στη δεύτερη θέση την οποία δεν έχασε μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών. Στην τέταρτη βολή η Φιλιππίδου που γυμνάζεται με τον Δάκη Φιλιππίδη πέτυχε 50.97μ, στην πέμπτη 54.35μ. ενώ ήταν άκυρη στην έκτη.

Η Φιλιππίδου που ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι το 2021, 5η με επίδοση 48.84μ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τώρα ζει και προπονείται στην Αμερική, καθώς σπουδάζει Κινησιολογία στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι,

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδή Εμμα Σράλα με 56.14μ και το χάλκινο η Νοτιοαφρικανή Ντεκλερκ με 53.54μ. βελτιώνοντας το ρεκόρ της χώρας της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις