Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς! “Ποδοπάτησε” τον Ρούμπλεφ και πέρασε στους “4” του Roland Garros (video)

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς! “Ποδοπάτησε” τον Ρούμπλεφ και πέρασε στους “4” του Roland Garros (video)

Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του γαλλικού Open (Roland Garros) πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επιβλήθηκε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-2) του Αντριάν Ρούμπλεφ σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Απόλυτα συγκεντρωμένος και… σαρωτικός για άλλη μία φορά εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κάνει ίσως το πιο ώριμο τουρνουά της καριέρας του στο φετινό Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης “σκορπίζοντας” τον Ρώσο Αντριάν Ρούμπλεφ (Ν. 12 στον κόσμο) με 3-0 σετ σε λιγότερο από δύο ώρες αγώνα.

Το ματς

Το πρώτο σετ ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο απ’όλα τον Στέφανο Τσιτσιπά αφού ο Ρούμπλεφ εμφανίστηκε πολύ επιθετικός δημιουργώντας προβλήματα στον Έλληνα τενίστα και με μπρέικ προηγήθηκε 5-3. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ακολούθησε μία φοβερή αντεπίθεση του Στέφανου που έφτασε ως το 7-5 και την κατάκτηση του 1ου σετ, δημιουργώντας μεγάλο πλήγμα και στην ψυχολογία του Ρώσου όπως φάνηκε στη συνέχεια.

Η συνέχεια για τον Τσιτσιπά ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε απαντήσεις σε όλα τα “ερωτήματα” του Ρώσου, τον οποίο εκνεύρισε απίστευτα -έσπασε τη ρακέτα του σε κάποιο σημείο μάλιστα- και το δεύτερο σετ έληξε με συνοπτικές διαδικασίες (6-2). Το τρίτο ήταν απλά διαδικαστικό, με τον Ρούμπλεφ να δείχνει διάθεση και ενέργεια μεν να αντισταθεί, αλλά τον Τσιτσιπά να φτάνει νωρίς σε μπρέικ (3-1) και εν συνεχεία να μην αφήνει άλλα περιθώρια ανατροπής, με το τελικό 6-3, να σφραγίζει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις