Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστέρας – ΠΑΟΚ: «Κόλλησαν» στην Τρίπολη οι Θεσσαλονικείς (videos)

Αστέρας – ΠΑΟΚ: «Κόλλησαν» στην Τρίπολη οι Θεσσαλονικείς (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην Τρίπολη με τον Σβιντέρσκι, αλλά ο Αστέρας “απάντησε” αμέσως με τον Μουνάφο και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους στο ματς της τρίτης αγωνιστικής των play off της Superleague.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων, οι οποίοι σκόραραν σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους στο ματς, με… κόντρα σε τάκλιν του Ουάρντα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ έμεινε έτσι στην ισοπαλία και έφθασε τους 51 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η ΑΕΚ στη βαθμολογία της Superleague, μετά τη νίκη της επί του Άρη, ο οποίος είναι πάντα δεύτερος, με 52 βαθμούς.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και το ματς ήταν “ανοιχτό” από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει μόλις στο 5′, καθώς απόμπαλιά του Βιεϊρίνια, ο Σβιντέρσκι κατέβασε την μπάλα απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, με τη βοήθεια και του δοκαριού.

 

Πολύ κοντά σε ένα γκολ βρέθηκαν όμως στο 12′ και οι Αρκάδες έστω και από το… πουθενά. Ο Ελ Καντουρί γύρισε την μπάλα στον Πασχαλάκη, αλλά αυτός ανενόχλητος δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ και χρειάστηκε να… εκτιναχθεί και να προλάβει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας του για να σώσει την ομάδα και τον… εαυτό του.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου πάντως, ήρθε στο 22′ με τον Τζόλη να κάνει σέντρα ακριβείας προς τον Σβιντέρσκι από αριστερά, αλλά τον Πολωνό επιθετικό να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

 

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν αμέσως μετά μία ακόμη ευκαιρία με σουτ του Τζόλη που απέκρουσε με δυσκολία ο Παπαδόπουλος, αλλά στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφεραν να βγάλουν άλλη τελική προς την εστία των Αρκάδων και το 0-0 παρέμεινε.

Το σκορ άνοιξε τελικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 56′, ο Σβιντέρσκι κατάφερε με την… τρίτη να πετύχει το γκολ, αφού έκανε ωραίο γυριστό μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά και στα δίχτυα αυτή τη φορά, για το 1-0 στο ματς.

 

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως, αλλά χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης για να ισοφαρίσει στο 65′. Από κεφαλιά του Μπαράλες, η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Μουνάφο, ο Ουάρντα προσπάθησε να διώξει με τάκλιν, αλλά η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Ισπανού και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

 

Το γκολ των γηπεδούχων και οι συνεχόμενες αλλαγές έδειξαν να αποσυντονίζουν την ομάδα του Γκαρσία, η οποία χρειάστηκε να φθάσουμε στις καθυστερήσεις για να “απειλήσει” ξανά την εστία του Παπαδόπουλου. Τόσο ο Σβιντέρσκι όμως, όσο και ο Κρέσπο στην τελευταία φάση του ματς, δεν κατάφεραν με κεφαλιά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Αστέρα να παίρνει δεύτερη ισοπαλία στην έδρα του στα play off, αλλά να μένει ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στην Ευρώπη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη και στη δεύτερη θέση με νίκη στην Τρίπολη, αλλά τελικά το μόνο του κέρδος ήταν ότι η νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη τον έφερε σε ισοβαθμία από την Ένωση, αλλά και στον ένα βαθμό μακριά από τους “κίτρινους” της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (78’ Μπελόκ), Τιλίκα (78’ Κρέσπι), Φερνάντεθ (16’ Ριέρα), Σίτο (67’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Κόστα, Σβαμπ (76’ Κρμέντσικ), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (83’ Μουργκ), Τζόλης (58’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις