Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 2-4: Ανατροπή και λύτρωση στις καθυστερήσεις με τυχερό γκολ

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 2-4: Ανατροπή και λύτρωση στις καθυστερήσεις με τυχερό γκολ
Premier League

Η Άρσεναλ βρέθηκε… φάτσα με την απώλεια βαθμών για τέταρτη σερί αγωνιστική στην Premier League. Η Άστον Βίλα προηγήθηκε δυο φορές, αλλά οι “κανονιέρηδες” έφτασαν στο  2-3, με τον Ζορζίνο να πιάνει σουτάρα στο 90+3′ και να στέλνει την μπάλα, στο δοκάρι, στο έδαφος, στην πλάτη του Εμιλιάνο Μαρτίνες και στα δίχτυα για το “διπλό”. Το τελικό 4-2 στο “Βίλα Παρκ” μπήκε στην τελευταία φάση του ματς, όταν ο πορτιέρε των γηπεδούχων είχε βγει μπροστά σε κόρνερ, για την ισοφάριση.

Με τη νίκη αυτή, η Άρσεναλ ξέφυγε με τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Σίτι, η οποία αγωνίζεται αργότερα στην έδρα της Νότιγχαμ. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αρτέτα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Άστον Βίλα έδειξε πιο… φρέσκια στο πρώτο 45λεπτο και -μετά από υπέροχη αντεπίθεση στο 5′- άνοιξε το σκορ με τον Γουότκινς. Ο Σάκα έφερε το ματς στα ίσα δέκα λεπτά αργότερα, για να έρθει ο Κουτίνιο στο 32′ και να σημειώσει το πρώτο του φετινό γκολ στη φετινή Premier League, βάζοντας και πάλι τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού” (2-1).

Η Άρσεναλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να σκοράρει, στο 57′ είδε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Νκέντια να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 61′ με το συρτό σουτ του Ζιντσένκο λίγο έξω από τα όρια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.

Το ματς κράτησε έναν “τρελό” ρυθμό και στο 77′ η Άρσεναλ “ακούμπησε” την ανατροπή! Μετά από λάθος του Κόνσα, η μπάλα έφτασε στον Έντεγκαρντ, αλλά ο παίκτης των φιλοξενούμενων πλάσαρε -ανενόχλητος- άουτ! Πέντε λεπτά μετά, η Άστον Βίλα είχε την ευκαιρία να σημειώσει τρίτο γκολ, με τον Ράμσντεϊλ να βρίσκει λίγο την μπάλα -στο διαγώνιο σουτ του Μπέιλι- και να την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με την Άρσεναλ όμως να επιμένει και να φτάνει στη μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις. Στο 90+3′ ο Ζορζίνο έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα… δοκάρι, έδαφος, στην πλάτη του Μαρτίνες και στα δίχτυα για το 2-3 των φιλοξενούμενων. Το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα -με τον Αργεντινό πορτιέρε να έχει βγει μπροστά, σε προσπάθεια για κεφαλιά. Η Άρσεναλ κέρδισε την μπάλα μετά από κόρνερ, βγήκε στην αντεπίθεση και σκόραρε με τον Μαρτινέλι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις