Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-3: Πρόκριση στα ημιτελικά με «buzzer beater» για τους «βιόλα»

Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-3: Πρόκριση στα ημιτελικά με «buzzer beater» για τους «βιόλα»
ΦΩΤΟ Reuters

Με «χρυσό» γκολ του Μιλένκοβιτς σε… νεκρό χρόνο η Φιορεντίνα επικράτησε με 3-2 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και πήρε μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας αφήνοντας εκτός συνέχειας την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Δεν… πατάει καλά η Αταλάντα ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό για τους «32» του Europa League, αλλά και του ντέρμπι τετράδας με την Γιουβέντους για την Serie A. Οι «μπεργκαμάσκι» έμειναν εκτός Κυπέλλου Ιταλίας από την Φιορετίνα με δραματικό τρόπο.

Με πέναλτι του Πιάτεκ η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα στο 6ο λεπτό, ωστόσο ο Ζαπακόστα ισοφάρισε με τρομερό γκολ στο 30′. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είδε τον Παλομίνο να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο 37′ από το ματς. Ως εκ τούτου είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η Αταλάντα παρ’ όλα αυτά έκανε την ολική ανατροπή στο 56ο λεπτό με τον Τζερεμί Μπογκά, αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού ο Πιάτεκ αστόχησε μεν στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι «βιόλα» στο ματς αλλά σκόραρε στο ριμπάουντ για το 2-2 (71′).

Η Φιορεντίνα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαρτίνεζ λίγο αργότερα, αλλά κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση με τον Νίκολα Μιλένκοβιτς να σκοράρει στο 90’+4′ με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής. Πλεόν οι «βιόλα» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, που θα προκύψει από το ζευγάρι Γιουβέντους-Σασουόλο και έτσι μπορεί να βρεθούν απέναντι στον -μέχρι πρότινος- ηγέτη της επίθεσής τους, Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις