Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: «Πέταξαν» την ευκαιρία αλλά έμειναν «ζωντανοί» οι Πειραιώτες

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: «Πέταξαν» την ευκαιρία αλλά έμειναν «ζωντανοί» οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με την Αταλάντα για τα play off του Europa League, αλλά δέχθηκε δύο γκολ σε δύο λεπτά μετά από κόρνερ και ηττήθηκε με 2-1 στο Μπέργκαμο.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικά στημένοι στο πρώτο ημίχρονο και ο Τικίνιο άνοιξε το σκορ με ένα φοβερό γκολ στο 16′, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί “πίεσαν” για την ανατροπή και την πέτυχαν με τον Τζιμσίτι να σκοράρει δις στο 61′ και το 63′.

Ο Ολυμπιακός έχασε έτσι μεγάλη ευκαιρία για ένα σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα με την Αταλάντα, αλλά έδειξε ότι θα έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όπου θα χρειαστεί πλέον τη νίκη.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός έδωσε από την αρχή του αγώνα την μπάλα στην Αταλάντα, αλλά “πίεσε” ψηλά για να δυσκολέψει την ανάπτυξή της και να “χτυπήσει” λάθη και κενά στην άμυνά της.

Μπουχαλάκης και Ρέαμπτσιουκ όμως δεν βρήκαν συμπαίκτη σε δύο τελικές πάσες στην αντεπίθεση και οι Ιταλοί “απείλησαν” πρώτοι με ένα σουτ του Μουριέλ από κοντά, που έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πειραιώτες ήταν πάντως αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν στο 16′, με τον Τικίνιο να κάνει ένα φοβερό σουτ, πέφτοντας έξω από την περιοχή, για να νικήσει τον Μούσο και να γράψει το 1-0 στο ματς, “παγώνοντας” το Μπέργκαμο.

Μετά το γκολ μάλιστα, ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον αγώνα και δεν επέτρεψε στην Αταλάντα να μπει στην περιοχή του, ψάχνοντας την ισοφάριση μόνο με μακρινά σουτ. Αντίθετα, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που έφθασαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Ονιεκούρου να ξεμαρκάρεται με εξαιρετική ντρίμπλα στο 34′, αλλά να κάνει πολύ άσχημο σουτ από καλή θέση στα όρια της περιοχής και να χάνει την ευκαιρία για την ομάδα του.

Οι “μπεργκαμάσκι” απάντησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 39’΄με μία κεφαλιά του Πάσαλιτς από κοντά μετά από κόρνερ, η οποία όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Η Αταλάντα σκόραρε δε, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με ωραίο πλασέ κάτω από τα πόδια του Βατσλίκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

To 1-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, με την Αταλάντα να ξεκινάει με αλλαγές το δεύτερο μέρος και παίζοντας φουλ επιθετικά για να ανατρέψει το σκορ. Ο Βατσλίκ είπε όμως “όχι” στο ωραίο σουτ του Μπογκά στο 49′, όπως και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλινόφσκι στο 54′.

Στο 61′ όμως, μετά από κόρνερ, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Πειραιώτες, ο Τζιμσίτι έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει σε 1-1 την αναμέτρηση.

Πριν καταφέρει μάλιστα να αντιδράσει η ομάδα του Μαρτίνς, οι Ιταλοί έκαναν και την ολική ανατροπή, μετά από ένα ακόμη κόρνερ. Στο 63′ ο Τζιμσίτι σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά με σουτ μέσα από την “καρδιά” της άμυνας των φιλοξενούμενων, μετά από άσχημο διώξιμο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει ξανά το ματς στο 77′, αλλά ο Αγκιμπού έκανε τραγικό κοντρόλ απέναντι από τον Μούσο, μετά το κλέψιμο και την εκπληκτική κάθετη πάσα του Καμαρά και έχασε την ευκαιρία να πλασάρει αμαρκάριστος από κοντά, για ένα δεύτερο γκολ.

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να “πληρώνει” την κακή του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και ένα “μπλακ άουτ” δύο λεπτών, αλλά να παραμένει “ζωντανός” για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς των play off του Europa League στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις στο Αταλάντα – Ολυμπιακός

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρόουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Πετζέλα, Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46′ Μπογκά).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Μασούρας (64′ Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Λόπες), Τικίνιο (73′ Ελ Αραμπί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις