Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αταλάντα – Παρί: Οι Παριζιάνοι στα ημιτελικά με “μυθική” ανατροπή στις καθυστερήσεις (video)

Αταλάντα – Παρί: Οι Παριζιάνοι στα ημιτελικά με “μυθική” ανατροπή στις καθυστερήσεις (video)

Η Παρί Σεν Ζερμέν γιόρτασε τα 50 χρόνια ιστορίας της με τον καλύτερο τρόπο, αφού επικράτησε με 2-1 της Αταλάντα, με ανεπανάληπτη ανατροπή στις καθυστερήσεις και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Το απίστευτο “παραμύθι” της… Σταχτοπούτας του φετινού Champions League, Αταλάντα, έμεινε «ζωντανό» για 90 λεπτά κόντρα στη “βαθύπλουτη” Παρί Σεν Ζερμέν των τεράστιων αστέρων, χάρις στο προβάδισμα που είχε δώσει στην ιταλική ομάδα ο Πάσαλιτς στο 27’, στον πρώτο προημιτελικό του Final-8 που διεξάγεται στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Στο τέλος, ωστόσο, “μίλησε” η ποιότητα, η κλάση και το… άστρο των σούπερ σταρ των τρεμπλούχων Γαλλίας, που με μία απίστευτη ανατροπή και γκολ στο 90’ και στο 90’+3, έφεραν τα πάνω-κάτω και πήραν, εν τέλει, εκείνοι το “εισιτήριο” για τον μεγάλο ημιτελικό της 18ης Αυγούστου στο ίδιο γήπεδο, το “Ντα Λουζ”. Και περιμένουν να μάθουν απόψε (Πέμπτη 13/8) τον αντίπαλό τους από τον νικητή του “ζευγαριού” Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Αταλάντα ξεκίνησε το ματς, όπως συνηθίζει σε κάθε ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με διάθεση δηλαδή να πιέσει ψηλά την Παρί και να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των Γάλλων, εκμεταλλευόμενη και την απουσία του Βεράτι από το κέντρο. Οι “μπεργκαμάσκι” απείλησαν έτσι μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Γκόμεζ να βρίσκεται απέναντι από τον Νάβας στα όρια της περιοχής, αλλά τον Κοσταρικανό γκολκίπερ να μπλοκάρει το σουτ του κρατώντας το μηδέν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Νέιμαρ “κουβάλησε” μόνος του τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Σπορτιέλο αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η Αταλάντα βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 27′ όταν Πάσαλιτς με ένα φοβερό σουτ εντός περιοχής “εκτέλεσε” τον Νάβας και έκανε το 1-0. Ο Νεϊμάρ στο 41′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την Παρί, αφού έστειλε την μπάλα στα… πουλιά σε τετ-α-τετ με τον Σπορτιέλο και το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι με την Παρί να προσπαθεί κυρίως με ενέργειες του Νέιμαρ να απειλήσει, ενώ η Αταλάντα έδειχνε να ελέγχει το ματς. Όλα αυτά μέχρι το 60ο λεπτό που ο Τούχελ έριξε στη μάχη τον Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός έδωσε στηρίγματα στον Βραζιλιάνο και η πίεση στην άμυνα των Ιταλών ανέβηκε κατακόρυφα, με τον Σπορτιέλο να κρατάει όρθια την ομάδα του, η οποία μπαίνοντας στο 90ο λεπτό κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της.

Εκεί πρώτα ο Μαρκίνιος (90’+1′), με σουτ μετά από γύρισμα του Νέιμαρ, ισοφάρισε δείχνοντας να στέλνει το ματς στην παράταση και λίγο αργότερα ο Εμπαπέ ξέφυγε -για πολλοστή φορά- από την ιταλική άμυνα και πάσαρε στον Νέιμαρ, που στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τη μπάλα με προβολή στα δίχτυα για το 2-1 και χάρισε στην Παρί την πρόκριση στα ημιτελικά, σε μία βραδιά που η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είδε τη φανέλα της να… βαραίνει λίγο παραπάνω.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι, Καλντάρα, Ντζιμσιτί (60’ Παλομίνο), Χάτεμποερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (82’ Καστάνιε), Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόμες (59’ Μαλινόφσκι), Ζαπάτα (82’ Ντα Ρίβα).

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Ναβας (79’ λ.τρ. Ρίκο), Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκουεγιέ (72’ Παρέδες), Σαράμπια (60’ Μπαπέ), Νεϊμάρ, Ικάρντι (80’ Τσούπο-Μότινγκ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις