Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αταμάν μετά το Παναθηναϊκός – Λαύριο: «Να δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα οι παίκτες και στη Euroleague»

Αταμάν μετά το Παναθηναϊκός – Λαύριο: «Να δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα οι παίκτες και στη Euroleague»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα με 111-75 το Λαύριο για την 3η αγωνιστική της Basket League και ο Εργκίν Αταμάν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του.

Αταμάν και Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησαν μετά το τέλος του Παναθηναϊκός – Λαύριο στην κάμερα της ΕΡΤ και ο προπονητής του “τριφυλλιού” ζήτησε ουσιαστικά από τους παίκτες του να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και στη Euroleague.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

«Παίξαμε καλό μπάσκετ. Ίσως το Λαύριο δεν είναι στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά ήρθε στο ΟΑΚΑ με δύο νίκες. Θέλαμε να παίξουμε επιθετικά, κάναμε κλεψίματα, βάλαμε 111 πόντους, ήταν μια καθαρή νίκη.

Με το Μαρούσι δεν είχαμε παίξει τόσο καλά. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών, αλλά είναι σημαντικό πως οι παίκτες σήμερα έδειξαν επιθετικότητα. Το σημαντικό τώρα είναι να δείξουν τον ίδιο χαρακτήρα και στην Euroleague».

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για την νίκη επί του Λαυρίου: «Είχαμε ένα δύσκολο ματς στην Euroleague. Έπρεπε σε αυτό το ματς να βρούμε ρυθμό και για αυτό βγήκαμε δυνατά».

Για αυτά που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: «Μια καινούργια ομάδα χρειάζεται παιχνίδια. Να βρούμε ρυθμό, να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον και να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να βγάζουμε πιο πολλή ενέργεια, όπως κάναμε σήμερα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στην Euroleague».

Για τις δοκιμές του Εργκίν Αταμάν: «Είμαστε σε περίοδο δοκιμών όπως βλέπετε, ο κόουτς δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Τα ψηλά σχήματα βοηθούν στα ριμπάουντ, τις αλλαγές και στην άμυνα».

Για την εμφάνισή του: «Δεν ήξερα ότι είχα 4 ασίστ. Προσπαθώ να παίξω όσο καλύτερα μπορώ σε κάθε παιχνίδι. Με βοηθάει πολύ και η ομάδα. Στα pick ‘n roll προσπαθώ να βρω πάντα τον ανοιχτό παίκτη».

Για το πώς νιώθει με την επιλογή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό: «Νιώθω πως ήταν μια σωστή επιλογή. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά όλα θα γίνουν καλύτερα».

Για τις ήττες στην Euroleague και τη συνέχεια του «τριφυλλιού»: «Δεν θα έλεγα πως μας επηρέασαν οι δύο ήττες στην παράταση, αλλά ήταν δύσκολες. Αν είχαμε κερδίσει αυτά τα δύο ματς τώρα θα είχαμε θετικό ρεκόρ και δεν θα γινόταν αυτή η συζήτηση. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίζουμε τα παιχνίδια, είμαι χαρούμενος που νικήσαμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις