Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τους «ροχιμπλάνκος»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης για τους «ροχιμπλάνκος»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε 2-1 την Ντόρτμουντ στο «Wanda Metropolitano» για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα προημιτελικά του Champions League και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε τα εύκολα δύσκολα ενάντια στην Ντόρτμουντ, με τους «ροχιμπλάνκος» παρότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0, να δέχονται ένα γκολ λίγο πριν το τέλος και να βλέπουν τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Στο 4΄ο Ροντρίγκο Ντε Πολ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Γερμανών και έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Σιμεόνε με το γρήγορο γκολ που πέτυχε έδιωξε το άγχος από πάνω της και έπαιξε πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάπως έτσι στο 32΄ μετά από ωραία συνεργασία ο Σαμουέλ Λίνο διπλασίασε τα τέρματα των «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι θέλησαν από εκείνο το σημείο και μετά να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.

Κάτι που για κακή τους τύχη πλήρωσαν, καθώς η Ντόρτμουντ παρότι έδειξε ότι δεν μπορεί να ξανά μπει στο παιχνίδι βρήκε στο 81΄το γκολ που της έδωσε ελπίδες ζωής.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ έδειξε την κλάση του και κατάφερε να μειώσει σε 2-1, δίνοντας άλλη πνοή στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα να φτάνουν κοντά στο 2-2, ωστόσο το πολύ καλό σουτ του Μπραντ κατέληξε στο δοκάρι του Όμπλακ με το 2-1 να παραμένει. 

Με αυτό το σκορ η Ατλέτικο πάει στην Γερμανία με ένα υπέρ της προβάδισμα να διαχειριστεί, σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις