Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ατλέτικο – Ρεάλ 4-2: Πήρε «εκδίκηση», την «αποκαθήλωσε» στην παράταση και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας

Ατλέτικο – Ρεάλ 4-2: Πήρε «εκδίκηση», την «αποκαθήλωσε» στην παράταση και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας
Reuters

Η “μάχη” της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πολλές χαμένες ευκαιρίες, τρία γκολ και ένα αυτογκόλ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με το ματς να φτάνει στην παράταση (2-2). Στον έξτρα χρόνο, όπως, οι “ροχιμπλάκος”  έστειλαν δυο φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και πήραν την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ισπανίας (4-2), αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου. Και όλα αυτά, λίγα 24ωρα μετά τον θρίαμβο της “βασίλισσας” στο Ισπανικό Super Cup. Τρομερό γκολ από τον Γκριεζμάν.

Πήρε την… εκδίκησή της! Λίγες ημέρες μετά τον επικό ημιτελικό τους στο Super Cup Ισπανίας στο Ριάντ -που βρήκε νικήτρια τη “Βασίλισσα” με 5-3 στην παράταση- Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης μας καθήλωσαν με μια νέα ποδοσφαιρική… παράσταση, αυτή τη φορά στο “Metropolitano”, για το Κύπελλο Ισπανίας, με τους “ροχιμπλάνκος” να αποκλείουν αυτή τη φορά την ομάδα του Αντσελότι, μετά από ένα επικό ματς!

Τα γκολ των Γκριεζμάν και Ρικέλμε στην παράταση, χάρισαν στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε το “εισιτήριο” για τα προημιτελικά, με το ματς να μένει στο 2-2 στην κανονική του διάρκεια (4-2 το τελικό σκορ).

Η… ματσάρα του “Metropolitano”, η παράταση και η γκολάρα του Γκριεζμάν

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, έχοντας την πρώτη «μεγάλη» φάση στο 11′ με την ατομική ενέργεια και το εξαιρετικό τελείωμα του Μπέλινγχαμ με το αριστερό που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο όμως ανέβασε… στροφές μετά το ημίωρο και στο 39′ άνοιξε το σκορ με την κοντινή προβολή του Λίνο, από μπαλιά του Ντε Πολ και κακό διώξιμο του Ρούντιγκερ.

Η Ρεάλ, ωστόσο, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, ο Γιάν Όμπλακ έκανε κάκιστο υπολογισμό και με τη γροθιά του, έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “ροχιμπλάνκος” μπήκαν πολύ πιο δυνατά και έκαναν το 2-1 από ένα λάθος που έκανε αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Ρεάλ. Από σέντρα του Ντε Πολ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Καμαβινγκά, όμως ο Λούνιν έκανε κάκιστη έξοδο, έδιωξε με το ένα χέρι πάνω στον Ρούντιγκερ κι ο Άλβαρο Μοράτα έκανε το 2-1, σημειώνοντας το 6ο του γκολ σε 11 ματς κόντρα στην Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Ατλέτικο άφησε χώρους στη Ρεάλ, προκειμένου να ψάξει ένα τρίτο γκολ σε κόντρα επιθέσεις, όμως οι “μερένχες” ήταν εκπληκτικοί και πλησίασαν στο γκολ στο 77′. Ο Ροντρίγο βρήκε χώρο για να εκτελέσει, όμως η μπάλα -αφού κόντραρε πρώτα στον Χιμένες- χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε ακολούθως απ’ τους αμυντικούς των γηπεδούχων. Απ’ την άλλη πτέρυγα, ο Βινίσιους έδειχνε αφηνιασμένος.

Η πίεση της Ρεάλ συνεχίστηκε και στο 82′ επιβραβεύτηκε, όταν από ωραία συνεργασία των Κρος, Βινίσιους, η μπάλα κατέληξε στον Μπέλινγχαμ που σέντραρε “γλυκά” για τον Χοσέλου κι ο τελευταίος -δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς- ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά-ψαράκι, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση (το ενέκρινε και το VAR).

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αυτός που… έδωσε προβάδισμα πρόκρισς στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με εντυπωσιακό τρόπο! Στο 100′ ο Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε μία εντυπωσιακή προσπάθεια απ’ τα δεξιά, απέφυγε τον Βινίσιους και μπήκε στη περιοχή κι από πολύ πλάγια θέση με έναν “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στον… ουρανό των διχτύων του Λούνιν, για το 9ο του γκολ κόντρα στους “μερένγκες”.

Στο 119′ με τη Ρεάλ να έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά στο γήπεδο για να βρει γκολ ισοφάρισης, η Ατλέτικο “χτύπησε” στην κόντρα, με τον Ντεπάι να “σερβίρει” προς τον Ροντρίγο Ρικέλμε, ο οποίος έκανε με ψύχραιμο πλασέ το 4-2 και “σφράγισε” τη μεγάλη πρόκριση των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα της φάσης των “16” του Copa del Rey:

Χετάφε-Σεβίλη 1-3

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές 2-0

Τενερίφη-Μαγιόρκα 0-1 παρ.

Βαλένθια-Θέλτα 1-3

Οσασούνα-Σοσιεδάδ 0-2

Τζιρόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 3-1

Ουνιονίστας-Μπαρτσελόνα 1-3

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 4-2 παρ./2-2 κ.δ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις