Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Έσωσαν τον βαθμό οι Πειραιώτες! Έμειναν πίσω στη μάχη του τίτλου

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Έσωσαν τον βαθμό οι Πειραιώτες! Έμειναν πίσω στη μάχη του τίτλου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής ούτε από το Περιστέρι. Οι πρωταθλητές Ελλάδρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ατρόμητο, για την 21η αγωνιστική της Superleague κι έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι, ωστόσο στο φινάλε του αγώνα θα πρέπει να είναι κι ευχαριστημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο κατάφερε να πάρει στο 90′. Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με τους Περιστεριώτες να φτάνουν μία ανάσα από τη νίκη, αλλά τον Χατζισαφί να γράφει το τελικό 2-2 στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (Βασιλακάκης στο 19΄, Ντιγκινί στο 66΄), ισοφάρισαν ενδιάμεσα με τον Μάριν (28΄) και χρειάστηκαν το γκολ του Ιρανού μπακ, μετά από απόκρουση του Γιαννιώτη σε πέναλτι του Τζούρτζεβιτς, για να αποφύγουν την πέμπτη φετινή ήττα τους.

Η ισοπαλία μόνο καλό αποτέλεσμα δεν είναι για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη, ενώ πλέον βρίσκονται στο -4 από την ΑΕΚ και στο -3 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κόντης έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με τους Φορτούνη, Μιραλάς και Ταχτσίδη (στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε υποχρεωτικά ο Έλληνας μέσος, ο οποίος είχε μία σφοδρή σύγκρουση στον αέρα με τον Μάντσον, χτύπησε στα πλευρά και προσωρινά έχασε τις αισθήσεις του)  να αποχωρούν τραυματίες.

Ο αγώνας

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα. Είχε δοκάρι στο 7′ σε εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη, ενώ ο Ντάουντα δεν μπόρεσε στο 16′ να νικήσει τον Προτό. Τελικά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19′, με τον Βασιλακάκη να κάνει το 1-0 με κεφαλιά. Στο 22′ ο Ντάουντα είχε την ευκαιρία για το 2-0, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ, με τον Ολυμπιακό να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 28′, δίχως να έχει δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία για γκολ.

Ο Μάριν έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, νικώντας τον Γιαννιώτη για το 1-1. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Μποτία πρόλαβε το σουτ του αφύλακτου Βασιλακάκη από το σημείο του πέναλτι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 61′ ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με τον Ντιγκινί να μιμείται τον επιθετικό του Ολυμπιακού και να γράφει το 2-1 στο 66′ με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Ο Ντάουντα δεν κατάφερε στο 71΄ να κάνει το 3-1, καθώς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Προτό, και τελικά οι Περιστεριώτες «πλήρωσαν» αυτή τη χαμένη ευκαιρία, αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 90΄ σε τράβηγμα του Ζιλέ από τον Χατζηισαϊα. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά ο Χατζισαφί στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Σάκιτς, Ουάρντα (90+4΄ Στρούγγης), Καρασαλίδης, Ντάουντα (86΄ Κωτσόπουλος), Ντιγκινί, Μάντσον, Βασιλακάκης (88΄ Ούμπιντες), Γιαννούλης, Κυριακίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Μποτία, Ταχτσίδης (62΄ Τζούρτζεβιτς), Φορτούνης (24΄ Πάρντο), Μάριν, Μιραλάς (39΄ Οτζίτζα), Ζιλέ, Ελαμπντελαουί, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Νικολάου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις