Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Διπλό Ευρώπης με νέο αίμα (video)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Διπλό Ευρώπης με νέο αίμα (video)

Με την… αύρα των μεταγραφών του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρομήτου με 3-2 στο Περιστέρι, για την 21η αγωνιστική της Superleague. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πήρε ένα τεράστιο διπλό… Ευρώπης, με τη νίκη να τη χαρίζουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του τριφυλλιού, Γενί Ενγκμπακοτό και Γιουνούς Σανκαρέ. Αγωνίστηκε και ο Νιάς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Oι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν άλλες δύο φορές με τους Βέλεθ και Καρλίτος, αλλά οι Περιστεριώτες είχαν απαντήσεις με τους Γούτα και Αγκάγιεφ. Δεν είχαν, όμως, και στο γκολ του Σενεγαλέζου στόπερ.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να βρει γκολ στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Μόλις στο 10’ από καλοτραβηγμένο φάουλ του Χατζηγιοβάνη στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη κι έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και πίεσε για την ισοφάριση, με τον Παναθηναϊκό να του δίνει χώρο στο γήπεδο.Στο 25’ ο Αγκάγιεφ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Διούδης έπεσε σωστά τη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 30’ ο Έλληνας τερματοφύλακς είχε αντίστοιχα καλή αντίδραση στην εξαιρετική σέντρα-σουτ του Νάτσου από τα αριστερά, διώχνοντας με την τελευταία στιγμή, ενώ στο 31ο λεπτό τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο Σένκεφελντ μετά από εναέρια σύγκρουση με τον Σάλομον κι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35’ από τον Νιάς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος ισοφάρισε. Από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μουνίθ, ο Γούτας νίκησε στον αέρα τον Αλεξανδρόπουλο και με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Ατρόμητο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ από το… πουθενά. Στο 48’ μετά από βαθιά μπαλιά του Βέλεθ, ο Γιαννιώτης αν και φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας… γλίστρησε, έπεσε και την έχασε , με τον Καρλίτος που «μυρίστηκε» το λάθος να μπαίνει «σφήνα» στη φάση και να σκοράρει με προβολή, κάνοντας το 2-1 για τους «πράσινους».

Στο 55′ ο Ατρόμητος απάντησε και πάλι. Ο Γκάλο έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά προς τον αμαρκάριστο Αγκάγιεφ, που με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε σωστά στη γωνία του Διούδη, κάνοντας το 2-2.

Με την είσοδο Ιωαννίδη και Μακέντα, ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ της νίκης κι αυτό ήρθε στο 84′ με συνεργασία των δύο εκ των τριών νέων αποκτημάτων τους. Ο Ενγκμπακοτό «τσίμπησε» πολύ ωραία τη μπάλα από τα δεξιά, μετά από «γέμισμα» του Διούδη, έκανε ωραίο χαμηλό γύρισμα κι ο αφύλακτος Σανκαρέ -αφού σημάδεψε… δοκάρι με την πρώτη- έστειλε εντέλει τη μπάλα στα δίκτυα με δεύτερη ενέργεια, κάνοντας το 3-2 για τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σ. Παντελίδης): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (22’ λ. τρ. Νάτσος), Σόλομον, Χαρίσης, Γκάλο (70’ Ούμπιδες), Μουνίθ (80’ Γιακουμάκης), Αγκάγιεφ (70’ Στρούγγης), Κωτσόπουλος (69’ Εντομβονγί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (35’ λ.τρ. Νιάς), Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (60’ Σανκαρέ), Χατζηγιοβάνης (76’ Ιωαννίδης), Καμπετσής (61’ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος (75’ Μακέντα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις