Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Australian Open: Προκρίθηκε ο Ναδάλ! Με Φέντερερ στον τελικό που όλοι ήθελαν

Australian Open: Προκρίθηκε ο Ναδάλ! Με Φέντερερ στον τελικό που όλοι ήθελαν

Το 2009 ήταν η τελευταία φορά που ζήσαμε το… μαγικό Fedal στο Australian Open. Την Κυριακή στις 10.30 πμ ώρα Ελλάδας ο Ναδάλ και ο Φέντερερ θα αναμετρηθούν στον τελικό του μεγάλου Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Ισπανός, Νο 9 στον κόσμο, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς, που κράτησε 5 ώρες ξεπέρασε και το «εμπόδιο» του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον ημιτελικό.

Ο 30χρονος Ράφα νίκησε τον Βούλγαρο τενίστα 6-3, 5-7, 7-6, 6-7, 6-3 και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει μόνο μια φορά το όπεν Αυστραλίας, το 2009, κι αυτή ήταν κόντρα στον τωρινό αντίπαλό του και τέσσερις φορές τροπαιούχο, τον Ρότζερ Φέντερερ. Το 2012 είχε χάσει από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον 2014 από τον Σταν Βαβρίνκα.

Ο 25χρονος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Νο 15 στον κόσμο, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε έναν τελικό Grand Slam. Η καλύτερη παρουσία που έχει σε επίπεδο τέτοιας διοργάνωσης ήταν ένας ημιτελικός, το 2014 στο Γουίμπλεντον, και τώρα ο ημιτελικός στη Μελβούρνη. 

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ξαναπαίξω σε έναν τελικό, αλλά είμαι εδώ. Αισθάνομαι τυχερός», είπε ο Ναδάλ μετά τον αγώνα του.  

Στις 10 Οκτωβρίου του 2016 βρέθηκαν και οι δύο εκτός της τετράδας της κατάταξης της ΑΤΡ, για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια. Ο εγωισμός των μεγάλων αθλητών αυτό δεν το αντέχει και ο Ναδάλ με τον Φέντερερ είναι μεγάλοι τενίστες. «Απάντησαν» στην πρώτη σημαντική ευκαιρία που είχαν μπροστά τους, το Australian Open, στο οποίο έφτασαν ως τον τελικό.  

Δείτε τι έχει συμβεί στους μεταξύ τους τελικούς

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε