Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυγενάκης: “Θετικός για παρουσία του 20% των φιλάθλων από Σεπτέμβριο”

Αυγενάκης
ΦΩΤΟ intime

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε σε δηλώσεις του πως την τελική απόφαση για την έναρξη της Superleague έχει η υγειονομική επιτροπή του υφυπουργείου, ενώ δεν δίστασε να πει πως βλέπει με… καλό μάτι την πρόταση για διεξαγωγή αγώνων με το 20% του προβλεπόμενου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά από την επόμενη σεζόν.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6” μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague, αλλά και στα σχέδια για την επόμενη σεζόν, ενώ έκανε αναφορά και στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Ερωτώμενος για την πρόταση του ΟΦΗ περί τέλεσης των αγώνων με το 20% των φιλάθλων αναλογικά με την χωρητικότητα των γηπέδων ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: “Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε από την επόμενη σεζόν, από το Σεπτέμβριο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να “έχουμε πισωγυρίσματα”.

Επίσης όσον αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Superleague είπε: “ H απόφαση της διοργανώτριας αρχής που την εξέφρασε χθες εγγράφως, προτείνει για τις 6-7 Ιουνίου. Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου υγείας”. “Όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα”.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υιοθέτησης του γερμανικού πρωτοκόλλου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: “Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, τα ενσωματώνουμε στο δικό μας πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το τέλειο, το ιδανικό και εκείνοι παλεύουν απέναντι στον αόρατο εχθρό και εμείς το ίδιο κάνουμε” εξήγησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Απαντώντας σχετικά με τις αντιδράσεις για την μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών της ΕΠΟ: “Προκαλούν σε κάποιους αντιδράσεις, ναι το βλέπω. Mας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες που οι UEFA και FIFA έχουν θέσει”. Λόγω του κορονοϊού δεν ήταν έτοιμες οι UEFA και FIFA να καταθέσουν τον οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα “η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά είναι οι εκλογές των ομοσπονδιών, ολυμπιακών και μη, να γίνουν το φθινόπωρο”.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως: “Από σήμερα ανοίγουμε την πλατφόρμα, που το κάθε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο μπορεί να εγγραφεί απευθείας” γνωστοποίησε ο Υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την “πρώτη καταγραφή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου σε όλα τα αθλήματα πανελλαδικά”. “Αυτό το μητρώο θα είναι προσβάσιμο προς όλους” τόνισε ο κ. Αυγενάκης και εξήγησε πως θα πρόκειται για την πρώτη πλήρη αποτύπωση, καθώς το “υβριδικό” μητρώο που υπήρχε μέχρι πρότινος, καταστράφηκε από την κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο στα τέλη του χρόνου, κατέληξε ο Υφυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις