Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία: «Τριάρα» στους γείτονες και αφιέρωση στον Έρικσεν

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία: «Τριάρα» στους γείτονες και αφιέρωση στον Έρικσεν
Reuters

Η Αυστρία εκμεταλλεύτηκε κάθε μειονέκτημα της Βόρειας Μακεδονίας και έφτασε στη νίκη (3-1) σε ματς για τον τρίτο όμιλο του Euro 2020. Ο σκόρερ, Γκρέγκοριτς, αφιέρωσε το 2-1 στον Έρικσεν της Δανίας.

Ιδανική εκκίνηση για την Αυστρία στο Euro 2020, μετά το 3-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας, στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου της διοργάνωσης.

Η Αυστρία είχε το.. πάνω χέρι με τη “σέντρα” του ματς, πλησιάζοντας την εστία της Βόρειας Μακεδονίας. Το 1-0 ήρθε δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 20λέπτου. Ο Σάμπιτσερ έκανε εξαιρετικό γέμισμα, ο Λάινερ πρόλαβε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε στον αέρα και έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά και στο πλαϊνό των διχτυών του Γιάνκοφ.

Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα, βλέποντας την Αυστρία να ανεβάζει “στροφές”. Οι γείτονες όμως κατάφεραν κάτι… καλύτερο, έφτασαν στην ισοφάριση στο 28′. Σε ηλικία 37 ετών και 321 ημερών, ο Γκόραν Πάντεφ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής πλην τερματοφυλάκων που κάνει ντεμπούτο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο 2ος γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση, πίσω μόνο απ’ τον Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς (σκόραρε το 2008 κόντρα στην Πολωνία σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών).

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση της στο παιχνίδι, η Βόρεια Μακεδονία άνοιξε τον σκορ, έπειτα από λάθος έξοδο του Μπάχμαν ο οποίος μπερδεύτηκε με τον αμυντικό Χιντερέγκερ, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και επέτρεψε στον 37χρονο φορ να παίρνει το δώρο για το 1-1.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον, με τις δυο ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 63′ και μετά από ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας της Αυστρίας, ο Μπάχμαν πρόλαβε με έξοδο τον Νίκόλοφ, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Πάντεφ έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Ντιμιτριέφσκι έβγαλε με δυσκολία τη γυριστή κεφαλιά του Αρναούτοβιτς.

Τελικά, μια από τις αλλαγές της Αυστρίας, της έφερε τη… λύτρωση στο 78′. Μετά από φάση… πολιορκίας, ο Αλάμπα έβγαλε την σέντρα, με τον Γκρέγκοριτς να πετάγεται και με κοντινό πλασέ να κάνει το 2-1. Ο Σκόρερ αφιέρωσε τον τέρμα του στον Έρικσεν.

Η Βόρεια Μακεδονία ανέβηκε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 90′ δέχθηκε το… τελικό “χτύπημα”, με τον Αρναούτοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις