Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αυτά ζητά η Superleague από τον Κοντονή

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Ο συνεταιρισμός έθεσε μία σειρά από αιτήματα στον υφυπουργό Αθλητισμού, ενόψει της κατάθεσης -αρχικά προς διαβούλευση- του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Η Superleague -που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα- μέσα στα αιτήματα που κατέθεσε στον Σταύρο Κοντονη αξιώνει τη θεσμοθέτηση ποσοστού 3% υπέρ της Super League, από τις στοιχηματικές εταιρείες (πλην ΟΠΑΠ) που φιλοξενούν αγώνες του πρωταθλήματος.

Επίσης, ο συναιτερισμός ζητεί την κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου, να μην είναι υπεύθυνες οι διοικήσεις των ΠΑΕ για πράξεις βίας μελών των λεσχών φιλάθλων, όπως και να καταργηθεί η ευθύνη των διοικήσεων των ΠΑΕ για ιδιωτικού δικαίου χρέη.

Επίσης, η Λίγκα ζητά την κατάργηση της εισφοράς 10% εκ των τηλεοπτικών εσόδων υπέρ των ταμείων των αστυνομικών υπαλλήλων, τη μείωση του ποσοστού που αποδίδει στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κατάργηση επιβολής προστίμων και κυρώσεων από την κυβέρνηση σε περίπτωση επεισοδίων.

Ακόμα, αξιώνει να καταστεί σαφές πως οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων δεν θα προσβάλλονται στα πολιτικά δικαστήρια. Τέλος ζητά να μην έχουν δικαίωμα μετεγραφών οι ΠΑΕ που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να περιοριστούν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την κατάργηση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών από τις ΠΑΕ και την επιβολή προστίμων και λοιπών ποινών μόνο από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από την ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε