Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022: H Βασιλική Κωνσταντινοπούλου την πρωτιά στις γυναίκες

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022: H Βασιλική Κωνσταντινοπούλου την πρωτιά στις γυναίκες
Reuters

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καλύπτοντας πρώτη -από τις γυναίκες- την ιστορική διαδρομή των 42.195 μ.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που έκοψε πρώτη το νήμα -από τις γυναίκες- στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παίρνοντας την πρωτιά στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στον δεύτερο Μαραθώνιο της καριέρας της, η Κωνσταντινοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:45:46. Και όλα αυτά, αφού ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (πριν από δυο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς).

«Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου , διαγνωστικά με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου «θα τα καταφέρεις!» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- σε πρόσφατες δηλώσεις της στο runningnews.gr.

Μάλιστα, αυτή η επίδοση την φέρνει στο Top 20 των αθλητριών στην ιστορία της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο χρόνος αυτός κατατάσσει την Κωνσταντινοπούλου στην 19η θέση της σχετικής λίστας.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η 40χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου και στην τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις