Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκινητικές στιγμές – Τελευταίος τερμάτισε ένας 80χρονος Αμερικανός

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκινητικές στιγμές – Τελευταίος τερμάτισε ένας 80χρονος Αμερικανός
Φωτογραφία Eurokinissi

Σημασία έχει η προσπάθεια και αυτό δίδαξε ένας 80χρονος Αμερικανός που έτρεξε στον μαραθώνιο της Αθήνας.

Πρόκειται για τον Αμερικανό Μάρβιν Άντερσεν που ήταν ο τελευταίος ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο μετά τη συμμετοχή του στον μαραθώνιο της Αθήνας.

Εμφανώς καταβεβλημένος χειροκροτήθηκε από όλους όσοι είχαν μείνει στο στάδιο με τον ίδιο να σπεύδει προς το μέρος της συζύγου του και την αγκάλιασε.

Τον 80χρονο άνδρα κατά τον τερματισμό του πλησίασαν διασώστες, αλλά αρνήθηκε την παραμικρή βοήθεια.

 

@vaso_papardela 40ος Αυθεντικός μαραθώνιος Αθήνας. #athensmarathon2023 #athensmarathon #marathon #sports #run #μαραθωνιος #αθήνα #marvinandersen #fy ♬ Love Is Beautifully Painful (Ghost Duet Version) – Darkrose

Να σημειωθεί ότι ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς έκανε νέο ρεκόρ με χρόνο 2:10.34 και τερμάτισε πρώτος στην Κλασική Διαδρομή. Οοαγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο κατέρριψε το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ, που κατείχε από το 2014, ο Κάντι Φέλιξ Κίπτσιρτσιρ, με χρόνο 2:10:37.

Ο Κενυάτης δρομέας κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Κιλίμο και Μουκιτίρα, ανεβάζοντας ρυθμό στο ύψος του Νομισματοκοπείου και φθάνοντας μακράν πρώτος στο Παναθηναϊκό στάδιο για τον τερματισμό. Οι δύο αντίπαλοί του αντίθετα, μπήκαν μαζί στο Καλλιμάρμαρο και τερμάτισαν αμφότεροι σε χρόνο 2:12.35.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις