Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Χιλιάδες δρομείς έγραψαν ιστορία – Εντυπωσιακές εικόνες

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Χιλιάδες δρομείς έγραψαν ιστορία – Εντυπωσιακές εικόνες

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, έστω κι αν έγινε υπό βροχή στην αρχή, έγραψε ξανά τη δική του ιστορία. Και σε αυτόν πήραν μέρος… όλοι: νέοι, γέροι, μικροί, μεγάλοι, γνωστοί, άγνωστοι, μαμάδες, μπαμπάδες μέχρι και… ξυπόλητοι «Σπαρτιάτες». Ιδιαίτερη στιγμή, ο τερματισμός του Νοτιοκορεάτη Ντονγκ Χο Χαν που έχει προβλήματα όρασης.

Και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον ΟΠΑΝΔΑ, την ΕΟΕ και μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ και είναι αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτέλεσε γιορτή για την πόλη, τους πολίτες και τους χιλιάδες δρομείς από όλο τον πλανήτη.

Click4more: Δυο άνθρωποι με έμφραγμα στο νοσοκομείο! Πάνω από 200 δρομείς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου!

Και ο φετινός Μαραθώνιος είχε το δικό του ξεχωριστό χρώμα. Όχι μόνο εξαιτίας των… «Σπαρτιατών» (ξυπόλυτων ακόμα) που έκαναν την εμφάνισή τους. Αλλά γιατί συμμετείχαν όλοι. Μπαμπάδες που είδαν τα παιδιά τους να πέφτουν στην αγκαλιά τους στη γραμμή του τερματισμού, μαμάδες που σήκωσαν τα… οικογενειακά βάρη, γιαγιάδες, ακόμη και… Κινέζοι!

Οι χιλιάδες δρομείς που πήραν μέρος τόσο στον αγώνα των 5 χλμ., όσο και στον Μαραθώνιο, δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και βρέθηκαν κανονικά στη γραμμή εκκίνησης. Και δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο με βροχή και αέρα.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο τους περίμεναν άνθρωποι όλων των ηλικιών για να τους χειροκροτήσουν και να αναγνωρίσουν την προσπάθειά τους.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος περίμενε στην γραμμή του τερματισμού τον τελευταίο δρομέα για να του κρεμάσει το μετάλλιο στο στήθος και να τον συγχαρεί για την προσπάθεια και την επιμονή. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη Παπαντώνη, που συμμετείχε για 5η φορά σε μαραθώνιο.

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Η ιδιαίτερη στιγμή

Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν ο τερματισμός του δρομέα με προβλήματα όρασης από την Νότια Κορέα. Ο Ντονγκ Χο Χαν σημείωσε μια διπλή πρωτιά στην πόλη που γέννησε τον Μαραθώνιο: έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο και μάλιστα ασυνόδευτος καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Εξοπλισμένος με μια συσκευή την οποία φορά όπως τα γυαλιά του και συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και GPS λαμβάνει κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαδρομή, τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, το οδόστρωμα και τους αθλητές που τον περιβάλλουν.

Αν και λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη από τους δημιουργούς του, το αποτέλεσμα όπως φαίνεται τους δικαίωσε. Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: “Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Είμαστε ευχαριστημένοι“.

Φωτογραφίες: InTime News

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις