Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτοκράτορας με “σφραγίδα” Φουστέρ! 43ο και… ταχύτερο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η… αυτοκρατορία συνεχίζεται! Με τον Νταβίντ Φουστέρ να του φοράει το “στέμμα”, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Βέροιας με 3-0 και διατήρησε τα σκήπτρα στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού -43ου- πρωταθλήματος του, το οποίο είναι το… γρηγορότερο -ημερολογιακά- της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το live του αγώνα

 Πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά στην ιστορία του είναι από σήμερα και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” τη Βέροια 3-0 με γκολ των Φουστέρ (19΄, 65΄) και Πουλίδο (83΄) και αύξησαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ στους 21 βαθμούς (με παιχνίδι περισσότερο), έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, κάτι που τους έδωσε και τον εφετινό τίτλο.

Η διάθεση του Ολυμπιακού ήταν προφανής από την έναρξη της αναμέτρησης! Οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν κόντρα στη Βέροια να… κλειδώσουν το ταχύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας σε διοργάνωση με 30 αγωνιστικές. Είναι ελκυστικό να στέφεται κάποιος πρωταθλητής από το Φεβρουάριο γι’ αυτό και οι Πειραιώτες προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν.

Στο 19′ ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Μαλόν με συνέπεια να αλλάξει πορεία. Ο Νταβίντ Φουστέρ όμως παρακολουθούσε τη φάση και ήταν σε ετοιμότητα. Ακολούθησε την πορεία της μπάλας, έκανε προβολή με το δεξί, και νίκησε τον Καντιμοίρη “γράφοντας” το 1-0… Φυσικά, το γκολ προκάλεσε τον τρελό πανηγυρισμό των οπαδών που είδαν την ομάδα τους να κάνει το πρώτο βήμα στο ματς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και άρχισαν να τραγουδούν “Αντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά”.

Βέβαια, η Βέροια σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή της και δεν ήταν λίγες οι φορές που τους… πάγωσε το χαμόγελο. Ναι μεν, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας μετά το γκολ, αλλά δεν ήταν το ίδιο δημιουργική… Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Μαγιέφσκι έφερε την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κοντά στην ισοφάριση, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο και έφυγε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν και την πρώτη καλή ευκαιρία στο 2ο 45έπτο, με τον Μαγέφσκι να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός έψαξε στη συνέχεια το δεύτερο γκολ, για να “τελειώσει” την αναμέτρηση, με τον Νταβίντ Φουστέρ ανα ακούει το όνομα του να γίνεται σύνθημα της εξέδρας όταν είχε στην κατοχή του την μπάλα. Ο Ισπανός θέλησε έτσι να τους… ευχαριστήσει, στέλνοντας την μπάλα για μια ακόμη φορά στα αντίπαλα δίχτυα. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση από τον Ολυμπιακό, ο Σαλίνο έκανε τη σέντρα από δεξιά, κοντρόλ του Κολοβού με το στήθος και ο Φουστέρ με τη μια διαμόρφωσε το 2-0

Το ματς αλλά και ο τίτλος του πρωταθλήματος πήρε την… πορεία του, με τους “ερυθρόλευκους” να πιέζουν για περισσότερα γκολ και να χάνουν εκπληκτική ευκαιρία στο 73′, με τον Καντιμοίρη να διώχνει σε κόρνερ το “ψαλιδάκι” του Φορτούνη! Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε και στο 82′ εκπληκτική επέμβαση στο 82′, σε κεφαλιά του Ντα Κόστα. Το γκολ όμως ήρθε τελικά λίγο πριν τη λήξη, με τον Πουλίδο να κάνει με κοντινή προβολή το τελικό 3-0, σε μια φάση όπου ο Φουστέρ είχε συμμετοχή. Μάλιστα, ο Ισπανός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88′ για να φτάσει σε τρίτο τέρμα,. Στέλνοντας από πολύ κοντά την μπάλα άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα και τον κόσμο να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” φόρεσαν και τα ανάλογα.. μπλουζάκια, πηγαίνοντας προς τις εξέδρες για να “αποθεωθούν” και να πανηγυρίσουν την μαθηματική κατάκτηση της εφετινής Superleague.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46’ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες (66’ Φορτούνης), Κολοβός (66’ Ερνάνι), Πουλίδο

Στον πάγκο: Καπίνο, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ερνάνι, Καμπιάσο, Σεμπά, Ιντέγε

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μπράβο, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Γιουσούφ, Ανάκογλου (84’ Μεληκιώτης), Μαγέφσκι (59’ Γεωργιάδης), Ναζλίδης (70’ Καϊκούτ)

Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Γεωργιάδης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Εντζεγκέλε, Καϊκούτ 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε