Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Αυτοκτόνησε” ο Τσιτσιπάς στον τελικό! Ούτε… τώρα τον τίτλο σε ATP 500

“Αυτοκτόνησε” ο Τσιτσιπάς στον τελικό! Ούτε… τώρα τον τίτλο σε ATP 500
Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP 500. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε με μεγάλη δυσκολία στον τελικό του European Open (2-1 σετ), αρπάζοντας τον τίτλο… μέσα από τα χέρια του Έλληνα τενίστα.

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που είχε διάρκεια δύο ώρες και 21 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του European Open που φιλοξενήθηκε στο Αμβούργο, από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-4, 3-6, 7-5 και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του τουρνουά ATP 500.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ρούμπλεφ (νο. 14 στην παγκόσμια κατάταξη) έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, αφού κατάφερε πολύ νωρίς να “σπάσει” το σερβίς του Τσιτσιπά, κάνοντας το 2-1 στο πρώτο σετ. Ο Έλληνας τενίστας (νο. 6 στον κόσμο) “έσπασε” τον αντίπαλο του κάνοντας το 2-2, αλλά ο Ρώσος “απάντησε” και μάλιστα έκανε και το 4-2. Το νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης προσπάθησε να… επιστρέψει, αλλά έκανε πολλά λάθη (13 αβίαστα) και έχασε τελικά το πρώτο σετ με 6-4 μετά από 44 λεπτά αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένος να αντιδράσει. Ο Έλληνας τενίστας έδειξε να βρίσκει λύσεις, παίρνοντας πόντους από το ισχυρό του σερβίς. Το break έγινε στο 3-1 ενώ ο Έλληνας τενίστας έφτασε να προηγείται με 5-2. Ο Ρώσος έκανε την προσπάθεια του, αλλά ο Στέφανος πήρε τελικά το σετ με 6-3 και έστειλε το ματς να κριθεί στο 3ο σετ.

Παίζοντας με μεγάλη ψυχραιμία και υπομονή, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το break στο 3ο σετ (2-1). Ο Ρούμπλεφ “απάντησε” αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής τον… μιμήθηκε, φτάνοντας στο 3-2. Αν και έδειξε να μην “πατάει” καλά, ο Ρούμπλεφ δεν παράτησε το ματς, έκανε το break (5-5) και κράτησε το δικό του σερβίς για να φτάσει στο 6-5.Η αγωνία έφθασε στο κατακόρυφο, με τον Ρούμπλεφ να εκμεταλλεύεται την άριστη ψυχολογία που απέκτησε στο φινάλε και να φθάνει στην νίκη «σπάζοντας» για τελευταία φορά το σερβίς του Τσιτσιπά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις