Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Basket League: Ο Άρης πήρε “βαθιά” ανάσα για την παραμονή! “Βουλιάζει” ο Πανιώνιος – Βλέπει πλέι οφ το Λαύριο (video)

Basket League: Ο Άρης πήρε “βαθιά” ανάσα για την παραμονή! “Βουλιάζει” ο Πανιώνιος – Βλέπει πλέι οφ το Λαύριο (video)
ΦΩΤΟ Intime

Η 20η αγωνιστικής της Basket League άνοιξε την αυλαία της με τρία παιχνίδια, καθώς ο Προμηθέας – Ρέθυμνο αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού που είναι σε έξαρση στο νομό Αχαΐας. Σπουδαία νίκης που του δίνει ελπίδες παραμονής πήρε ο Άρης που “καθάρισε” από το πρώτο ημίχρονο τον Ήφαιστο Λήμνου στο “Αλεξάνδρειο”, ενώ το Λαύριο “ισοπέδωσε” τον Πανιώνιο και βλέπει πλέι οφ, την ώρα που οι “κυανέρυθροι” πραγματοποιούν ελεύθερη πτώση στην Α2. Μεγάλη νίκη και για τη Λάρισα που την φέρνει πιο κοντά στη σωτηρία, ενώ “μπλέκει” τον Κολοσσό σε περιπέτειες.


Ο Άρης δεν άφησε περιθώρια στον Ήφαιστο Λήμνου και τον νίκησε εύκολα με 88-77, παραμένοντας ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην Basket League. Οι “κίτρινοι” ανέβηκαν στους 26 βαθμούς κι έχουν ρεκόρ 6-14, ενώ οι ηττημένοι έφτασαν τους 31 βαθμούς (11-9) κι έχασαν έδαφος στη μάχη που δίνουν για είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Κεν Μπράουν με 22 πόντους με 5/9 τρίποντα, και τον ακολούθησαν οι Φιτζπάτρικ (19π.) Ντραγκίσεβιτς (13π., 14ρ.), Μποχωρίδης (10π., 7ασ.) και Μιλόσεβιτς (13π.). Από την άλλη πλευρά, από τον Ήφαιστο που εμφανίστηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, πρώτοι σκόρερ οι Σμιθ και Γκίλμπερτ που είχαν από 18 πόντους.

Μια παράσταση… πλέι οφ έδωσε το Λαύριο μπροστά στο κοινό του, χρεώνοντας με μια «κατοστάρα» τον Πανιώνιο (104-71) και φτάνοντας στο ρεκόρ 11-9, σε ένα ματς όπου καμία στιγμή δεν υπήρξε ανταγωνιστικότητα μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ιστορικό να πέφτει στο 6-14 να μην πείθει κανέναν, ότι αξίζει να μείνει στην κατηγορία.

Κορυφαίος ο Άλμαν με 20 πόντους, με τον Λούντζη να προσθέτει άλλους 17 για τους νικητές. Διψήφιο αριθμό πόντων και από τους Ντάιμ (15), Γουότσον (10), ενώ για τους φιλοξενούμενους το πάλεψαν οι ΜακΓκίλ (19π.) και Γουίτνι (18π.).

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπράντον Ρας (21 πόντοι με 5/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και Άντονι Χίκι (22 πόντοι, 7 ασίστ) , η Λάρισα κατάφερε να επικρατήσει του αξιόμαχου Κολοσσού Ρόδου με 95-90 στο Κλειστό της “Νεάπολης” για την 20η αγωνιστική της Basket League και έπιασε προσωρινά (αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική) την όγδοη θέση.

Η Λάρισα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-12 και έβαλε από κάτω της τον Κολοσσό (μετρούσε 3 σερί νίκες) που έχει το ίδιο ρεκόρ, αλλά δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις