Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Euroleague: Ο Διαμαντίδης στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας (video)

Euroleague: Ο Διαμαντίδης στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας (video)

Δεν θα μπορούσε να λείπει! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρίσκεται και επίσημα στην κορυφαία ομάδα της περασμένης δεκαετίας στην Euroleague.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης άφησε το στίγμα του στην Euroleague, κάτι που αναγνωρίστηκε με μια θέση στην κορυφαία ομάδα της περασμένης δεκαετίας στη διοργάνωση. Ο θρύλος του Παναθηναϊκού είναι το τέταρτο μέλος της «παρέας» μετά τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς και Κάιλ Χάινς.

“Ένας από τους καλύτερους two-way γκαρντ που έπαιξαν ποτέ, ο Διαμαντίδης μπορούσε να σταματήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην άμυνα και να κυριαρχήσει στην επίθεση”, αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της Euroleague για τον σπουδαίο «3D» που αποσύρθηκε το 2016.

Ο Διαμαντίδης κατέκτησε τρεις φορές το τρόπαιο της Euroleague με τον Παναθηναϊκό, ενώ το 2011 κατάφερε να αναδειχθεί MVP της regular season και του Final 4 στη Βαρκελώνη (βοήθησε το «τριφύλλι» να ράψει το 6ο του… αστέρι).

Ακόμα, ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της σεζόν το 2011, το 2012 και το 2013, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού ενώ έχει και τα περισσότερα κλεψίματα στην ιστορία της EuroLeague!

Συνολικά, ο “3D” αγωνίστηκε σε 278 παιχνίδια της Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 9 πόντους, 4,5 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα, ενώ σούταρε με ποσοστό 54% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

«Πρώτα απ’ όλα είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας όπου υπάρχουν άριστοι παίκτες. Θέλω να πω ευχαριστώ στους προπονητές μου, τον κύριο Ομπράντοβιτς, τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό και φυσικά την διοίκηση της ομάδας. Το 2011 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Κατέκτησα πολλούς ατομικούς τίτλους. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε την Euroleague και από τη στιγμή που τα καταφέραμε ήταν το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα με εμπειρία στα Final 4, ο προπονητής ήξερε πώς να προετοιμάσει την ομάδα» σχολίασε ο Διαμαντίδης

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις