Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague: Στην ομάδα της δεκαετίας ο Σέρχιο Γιούλ (video)

Euroleague: Στην ομάδα της δεκαετίας ο Σέρχιο Γιούλ (video)

Στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague κατάφερε να μπει ο Σέρχιο Γιούλ, μετά τα όσα πέτυχε αυτό το διάστημα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το όγδοο μέλος της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας στην Euroleague είναι με κάθε επισημότητα ο Σέρχιο Γιούλ. Ο διεθνής Ισπανός γκαρντ βρίσκεται πλέον στο… πλάι των Χάινς, Τεόντοσιτς, Πρίντεζη, Διαμαντίδη, Ντε Κολό, Ναβάρο και Ντόνστιστς.

Ο Γιουλ φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης –αγωνιζόμενος και στη Euroleague- από τη σεζόν 2007-08 και έχει κατακτήσει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο με τους «μερένγγες» (2015 και 2018).

Το 2017, με 16,5 πόντους μέσο όρο, αναδείχτηκε MVP της Euroleague και συμπεριλήφθηκε για πρώτη και τελευταία φορά στην πρώτη πεντάδα.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι σε αυτή την ομάδα με παίκτες-σύμβολα που παίζουν σε θρυλικές ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος. Όταν ήμουν μικρό παιδί δε μπορούσα να πιστέψω πως θα αγωνιστώ στην Ρεάλ. Ήταν ένα όνειρο. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες που έχω αλλά και τους προπονητές», δήλωσε αρχικά ο Γιούλ για το βραβείου του και συμπλήρωσε:

«Η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού το 2015 στο σπίτι μας, ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου και αυτός του 2018 πολύ ξεχωριστός γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Δούλεψα πολύ σκληρά για να μπορέσω να παίξω στο φάιναλ φορ και τα κατάφερα. Ήταν μαγικά όταν άκουσα από τα μεγάφωνα το όνομά μου».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις