Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπάνκι: “Δεν είναι ρεαλιστικό να μπούμε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”

ΑΕΚ – Μπάνκι: “Δεν είναι ρεαλιστικό να μπούμε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι χαμήλωσε τον “πήχη” των προσδοκιών για τη νέα σεζόν στη Basket League, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να “σπάσει” το δίπολο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με μία απόλυτα ρεαλιστική προσέγγιση, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, μίλησε για τους στόχους της Ένωσης τη νέα σεζόν και σημείωσε ως “μη ρεαλιστικό” το ενδεχόμενο να βρεθεί η ομάδα του, πάνω από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό στη Basket League.

Ο Ιταλός τεχνικός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη Media Day της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έδειξε έτοιμος για την πρόκληση της νέας σεζόν, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους, έστω κι αν αυτός του πρωταθλήματος μοιάζει ουτοπικός.

Οι δηλώσεις του Μπάνκι

Για τη νέα ΑΕΚ: «Είμαστε μια νέα ομάδα με νέο προπονητή. Ο πυρήνας μας είναι παίκτες που ήρθαν στην ΑΕΚ την περασμένη σεζόν και θέλουμε πάνω στη δική τους φιλοσοφία και συμπεριφορά να δείξουμε σε όλους ποιο είναι το στιλ αυτής της ομάδας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όλους τους θεσμούς που συμμετέχουμε. Είναι μια μεγάλη πίεση στους ώμους μας αλλά και μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα αλλά και για τους παίκτες».

Για την πίεση που δημιουργεί η σύγκριση με την περασμένη σεζόν: «Ξέρουμε τι έκανε η ΑΕΚ πέρσι, δεν νιώθουμε καθόλου πίεση αλλά την πρόκληση. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν αλλά θα κινηθούμε με νέα κριτήρια, είναι νέα σεζόν καινούρια εμπειρία. Στόχος μας είναι μετά την κατάκτηση τροπαίων να καθιερώσουμε σταθερότητα στην ομάδα και τη διαχείριση. Να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε νέες επιτυχίες στο μέλλον».

Για το συμβόλαιό του: «Στο μοντέρνο μπάσκετ για τους παίκτες και τους προπονητές καλύτερο είναι να μην μιλούν για τα συμβόλαια. Κάθε χρόνο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, το ρόστερ, οι παίκτες, προπονητής. Τώρα εξαιτίας αυτού πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας να παρουσιαστούμε καλοί όσο πιο σύντομα γίνεται. Πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα που έχει ιδέες. Θα δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν πόσο μακριά θα είναι η σεζόν και πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το παρκέ και τα αποτελέσματα κρίνουν. Γιατί στο τέλος είναι πάντα θέμα αποτελεσμάτων».

Για το αν θα αξιοποιηθούν περισσότερο οι νέοι παίκτες: «Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να κερδίζουμε παιχνίδια. Έχω ένα ρόστερ με 14 παίκτες και εδώ θα κρίνω πως θα το χρησιμοποιήσω. Σίγουρα με γοητεύει η ιδέα να αναδείξω τους νεαρού μας παίκτες. Πρέπει όμως να δείξουν ότι αξίζουν μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι λοιπόν μόνο η δική μου απόφαση αλλά και η δική τους προσπάθεια. Πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να σπάσει το δίπολο των «αιωνίων»: «Πρόκειται για μεγάλες ομάδες με τεράστια εμπειρία και φιλοδοξίες. Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να χτίσουμε το δικό μας στιλ. Χτίζοντας η ΑΕΚ θέλει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Φυσικά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια Λίγκα με αυτές τις ομάδες και διεκδικούμε τους ίδιους τίτλους κάνει τη δουλειά μας πολύ δύσκολη, αλλά παράλληλα μας ενθουσιάζει. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι κάποιες ομάδες στην Ελλάδα μπορούν να μπουν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις