Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: “Άλωσε” το ΟΑΚΑ ο “Δικέφαλος του Βορρά”! “Έμπλεξε” η Ένωση

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των Δικεφάλων για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, αφού επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 72-81 και έβαλε “φωτιά” στη μάχη για την πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.

Ανώμαλη “προσγείωση” για την ΑΕΚ, αφού μετά το θρίαμβο στην Ευρώπη, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και για την Stoiximan.gr Basket League, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε “περιπέτειες” πλέον οι “κιτρινόμαυροι” ενόψει πλέι οφ στην Ελλάδα, αφού κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πρώτης 4άδας.

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση, η ομάδα του Παπαθεοδώρου κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρισκόταν ακόμα στη… Γαλλία και πέρασε τελικά εύκολα με το διπλό από την έδρα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία και προκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στις 4 καλύτερες ομάδες του Basketball Champion League.

Με κορυφαίους τους Γκος-Τζάκσον (19 και 16 πόντους αντίστοιχα) και σημαντική βοήθεια και από τους Έλληνες παίκτες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 72-81 της ΑΕΚ και πλέον “ονειρεύεται” 4άδα στην τελική κατάταξη της Stoiximan.gr Basket League. Σάκοτα (21 πόντοι-6 ριμπάουντ) και Χάντερ οι κορυφαίοι της ΑΕΚ, πολύ άστοχος ο Μάνι Χάρις.

Το παιχνίδι

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από την αρχή “δυνατά” το ματς και πήγαιναν καλάθι-καλάθι στο πρώτο 5λεπτο, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν “βραχεία κεφαλή” (12-11 στο 5’40”). Ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε όμως σε αυτό το σημεό για πρώτη φορά μπροστά και δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Με ένα σερί 0-6 έφθασε στο 12-17 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-25.Με τον Χάρις της ΑΕΚ,να είναι αρκετά άστοχος μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού Χαραλαμπόπουλος και Μαργαρίτης έδιναν διαρκώς λύσεις στην επίθεση. Το σκορ ημιχρόνου έκλεισε στο 33-38, με τους κιτρινόμαυρους όμως να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν ού

τε στο δεύτερο μέρος του ματς. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ αύξησε και τη απόστασή του από το Δικέφαλο του Νότου, φθάνοντας ακόμα και σε διψήφιες διαφορές. Οι Αμερικανοί της ομάδας, Γκος και Τζάκσον ήταν αυτοί που ηγήθηκαν της ομάδας του Παπαθεοδώρου στο τέλος, οδηγώντας την τελικά σε μία σπουδαία νίκη με 72-81, που τον διατηρεί στο “παιχνίδι” για την πρώτη τετράδα της κατάταξης στην Stoixima.gr Basket League.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ με μεγάλη αστοχία στα σουτ και παρά την προσπάθεια του Σάκοτα και των Χάντερ-Λαρετζάκη, δεν κατάφερε ουσιαστικά να διεκδικήσει τη νίκη στο ντέρμπι των Δικεφάλων και πλέον μπήκε σε περιπέτειες. Κι αυτό γιατί με την ήττα της απειλείται πια η θέση στην 4άδα και το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι-οφ του εγχώριου πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 21-25, 33-38, 53-62, 72-81

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 5 (4 ριμπ., 3 κλεψ.), Γκριν 10 (4 ασίστ), Χάρις 7, Λαρεντζάκης 10, Χάντερ 12, Πάντερ, Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 21 (5 ριμπ.), Άτιτς 2, Μαυροειδής 2 (5 ριμπ.).

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 3, Χαραλαμπόπουλος 7 (8 ριμπ.), Κατσίβελης 9, Τζάκσον 16 (10 ριμπ.), Γκος 19 (5 ασίστ), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 11, Ζάρας 12.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις