Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο: “Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος”

Αντετοκούνμπο: “Στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε ξανά για την καταγωγή του και όσα έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια, ως παιδί δύο Νιγηριανών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο ίδιος ξέρει καλά ποιος είναι και δεν τον νοιάζει η άποψη των άλλων.

Όντας ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναγκασμένος να ζει με τα “φώτα” της δημοσιότητας πάνω του και οι ερωτήσεις για τη ζωή του δεν σταματάνε ποτέ.

Σε συνέντευξή του μάλιστα στο ESPN σχολίασε ξανά την καταγωγή του και μίλησε για όσους του έλεγαν στην Ελλάδα ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά και εκείνους στην Αμερική που υποστήριζαν ότι δεν είναι ο Greek Freak.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

“Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει από που είμαι, οι περισσότεροι θεωρούν πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι Έλληνες. Είναι όμως και οι δύο μαύροι, είναι και οι δύο Νιγηριανοί.

Για τη ζωή στην Ελλάδα: “Ζούσαμε σε ένα νιγηριανό σπίτι. Είναι προφανές πως γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο εκεί, όμως στο τέλος της ημέρας, όταν γυρίζω στο σπίτι μου, δεν βρίσκω ελληνική αλλά νιγηριανή κουλτούρα. Πάντα με πειθαρχία, πάντα με σεβασμό για τους μεγαλύτερους”.

Για τις ρίζες του: “Μπορώ να καταλάβω λίγο τη γλώσσα της Νιγηρίας, μπορώ να μετρήσω. Δεν μπορώ όμως να γυρίσω στη Νιγηρία και να με καταλάβουν, είναι αστείο. Και οι δύο γονείς μου γεννήθηκαν εκεί, όμως στη χώρα υπάρχουν 250 διάλεκτοι. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα! Θέλω να επιστρέψω εκεί και να δω που μεγάλωσαν οι γονείς μου, η οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ελπίζω να κάνουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Θα μεγαλώσουν στις ΗΠΑ, μια μέρα όμως θέλω να γυρίσουν στην Ελλάδα και να δουν που έζησα, να δουν το γήπεδο στο οποίο έπαιζα”.

Για το νιγηριανό διαβατήριο: “Ήταν κι αυτό σημαντικό για εμένα, οι γονείς μου ήθελαν να το πάρω, το ίδιο ήθελα κι εγώ. Πολλοί λένε ότι είμαι Αφρικανός, κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος, κάποιοι εδώ λένε ότι δεν είμαι Νιγηριανός. Δεν ασχολούμαι, εγώ ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι κι αυτό έχει σημασία”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις