Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το “αντίο” του Νίκου Γκάλη στον Κώστα Πολίτη!

Το “αντίο” του Νίκου Γκάλη στον Κώστα Πολίτη!

Οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνάει πως το “αντίο” του Νίκου Γκάλη στην ενεργό δράση ήρθε όταν ο Κώστας Πολίτης τον άφησε στον πάγκο, σε ματς του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους. Ο “γκάνγκστερ” όμως δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τον προπονητή με τον οποίο σήκωσε την Ευρωκούπα του 1987!

Με δήλωσή του,  ο Νίκος Γκάλης θέλησε να αποχαιρετήσει τον Κώστα Πολίτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (18.06.2018). “Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Πολίτη. Καλό παράδεισο κόουτς” ανέφερε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ.

Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Κώστα Πολίτη στην Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας με τη Γαλανόλευκη το Eurobasket 1987 στο ΣΕΦ.

Η συνεργασία τους όμως στο “τριφύλλι” ήταν και… καθοριστική για το φινάλε της καριέρας του “γκανγκστερ”. Η απόφαση του Έλληνα κόουτς να μην ξεκινήσει τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ στο ματς του Παναθηναϊκού με τους Αμπελόκηπους (18.10.1994), έφερε την αποχώρηση του 37χρονου τότε Γκάλη από το γήπεδο, αλλά και από την ενεργό δράση.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις