Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρης – Ολυμπιακός: “Αρχηγική” νίκη με… διπλό πρόσωπο για τους “ερυθρόλευκους”!

Άρης – Ολυμπιακός: “Αρχηγική” νίκη με… διπλό πρόσωπο για τους “ερυθρόλευκους”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε τον “περίπατο” του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Άρη, σε ντέρμπι στο τέλος, όμως με μεγάλα καλάθια του Πρίντεζη και του Σπανούλη, κατάφερε να πάρει, έστω και δύσκολα, τη νίκη στο Nick Galis Hall με 68-64.

Το δυναμικό ξεκίνημα έμεινε στη μέση για τον Ολυμπιακό, καθώς με πολλά προβλήματα στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν σε ντέρμπι το ματς με τον Άρη στο τέλος, για να πάρουν τελικά τη νίκη χάρη στην άμυνά τους, με 64-68.

Κορυφαίοι για τους Πειριαώτες στο ματς, οι δύο αρχηγοί του, αφού ο μεν Σπανούλης είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο δε Πρίντεζης σκόραρε επίσης 11 πόντους, έχοντας και αυτός 6 ριμπάουντ και σημαντικά καλάθια στο τέλος.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς του Nick Galis Hall και με τον  Σπανούλη να ηγείται στο σκοράρισμα, πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά από τον Άρη, φθάνοντας στο 6-21 και το 9-25, πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 12-25.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να είναι θετικοί στην επίθεση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Βεζένκοφ να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο γήπεδο που ανδρώθηκε. Έτσι η διαφορά συνέχισε να αυξάνεται και κορυφώθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνο στο +16, με το 28-44 στο 20′.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν όμως. Με τον Τζόουνς να είναι ασταμάτητος από τη γραμμή του τριπόντου, ο Άρης κατάφερε να “μαζέψει” το σκορ και μείωσε ακόμη και κάτω από τους δέκα πόντους, για να “κλείσει” το τρίτο δεκάλεπτο στο 47-56.

Το ματς απέκτησε έτσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τέλος, με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο φορές την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο κι από το 53-60 του 33′. Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα κρίσιμο καλάθι με τον Πρίντεζη και αντέδρασε για το 53-63, αλλά ο Άρης μείωσε ξανά στο 60-65, πριν… πουλήσει το ματς ο Μποχωρίδης.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε διπλό λάθος 2 λεπτά πριν τη λήξη, αφού πρώτα έχασε τη μπάλα και στη συνέχεια έκανε φάουλ χωρίς λόγο, στέλνοντας τον Μάντζαρη στις βολές. Ακολούθησε ένα μεγάλο καλάθι του Σπανούλη κόντρα σε… όλο τον Άρη για να κρατήσουν οι “ερυθρόλευκοι” τη νίκη, με το 64-68.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 28-44, 47-56, 64-68.

Τα στατιστικά των παικτών στο Άρης – Ολυμπιακός

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9 (1), ΜακΓκι 4, Μπελ 4, Χάρις 2, Νταλό 7, Σλαφτσάκης, Βεργίνης, Φλιώνης 7, Χριστίδης, Τζόουνς 25 (6), Κάιζερ 6, Αγγέλου.
Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ 7 (1), Σπανούλης 11 (1) (5ασίστ.), Μιλουτίνοφ 4, Παπανικολάου 7, Γουίλιαμς Γκος 8, Πρίντεζης 11, Μπόγρης, Μάντζαρης 4 (1), Τουπάν 3 (1), Τίμα 3 (1), ΛεΝτέι 10.

 

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις