Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός, Πιανιτζιάνι: “Ο Καλάθης αποφασίζει”

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός, Πιανιτζιάνι: “Ο Καλάθης αποφασίζει”

Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται (22/3) τον Παναθηναϊκό για την 28η αγωνιστική της Euroleague, με τον τεχνικό των Ιταλών, Σιμόνε Πιανιτζιάνι να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Νικ Καλάθη.

Τον έλεγχο των ριμπάουντ και τους πόντους στο transition έθεσε ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι ως καθοριστικούς παράγοντες στην αυριανή (22/3, 21:45) «μάχη» της Αρμάνι με τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο, για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Παράλληλα, ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας στάθηκε στην παρουσία του Νικ Καλάθη, ο οποίος αποφασίζει τον ρυθμό στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

“Ο Παναθηναϊκός έρχεται με πέντε νίκες στη σειρά, συμπεριλαμβανομένων και τριών εκτός έδρας νικών και μία στη Μόσχα στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αυτό τα λέει όλα σχετικά με την κατάσταση την την αυτοπεποίθησή τους. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, επιθετικά προσπαθούν να πιέσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, αναγκάζοντας τις άμυνες να πηγαίνουν προς το καλάθι. Ο Νικ Καλάθης που παίζει τα μισά πικ εν ρολ της ομάδας, αποφασίζει τον ρυθμό, έτσι δεν έχουν πολλές αποφάσεις, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πολλές καταστάσεις για τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, με τους οποίους θα πρέπει να παλέψουμε.

Αμυντικά -και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο- ο Παναθηναϊκός προστατεύει την μπάλα με μεγάλη επιθετικότητα. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις αποστάσεις μας, αλλά κόντρα σε αυτού του είδους τις άμυνες θα είναι πιο δύσκολο. Θεωρώ ότι τα ριμπάουντ και οι πόντοι στο transition θα είναι καθοριστικοί παράγοντες”, τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις