Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρμάνι – Παναθηναϊκός: Επική ανατροπή με “τρελό” Τζέιμς! Επέστρεψε από το -17 και πάει για πλεονέκτημα

Euroleague
ΦΩΤΟ euroleague

Με τον σούπερ Τζέιμς να γίνεται για μία ακόμη φορά… cluch και να πετυχαίνει το buzzer beater με τη βοήθεια και της τύχης, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία από απίστευτη ανατροπή, επιστρέφοντας από το -17 στο 27ο λεπτό του αγώνα, στο τελικό στο 95-96.

Ο Πανθηναϊκός έσωσε την παρτίδα στο τέλος στο Μιλάνο και κάνοντας μια επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 95-96 στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague. “Βλέπουν” πλεονέκτημα πλέον οι “πράσινοι”, περιμένοντας αύριο ήττα της Ρεάλ ή του Ολυμπιακού.

Σε ένα “τρελό” ματς στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του… αλλού για πάνω από 25 λεπτά, αλλά στο τέλος αποφάσισε να σοβαρευτεί και να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στα δύσκολα και εκτός έδρας. Οι πράσινοι έκαναν “μυθική” τέταρτη περίοδο, με τον Καλάθη να τους “οδηγεί”και τους Τζέιμς, Ντένμον να δίνουν σημαντικές βοήθειες. Επέστρεψαν έτσι από το -17 του 27ου λεπτού και πήγαν το ματς στην παράταση (87-87).

Εκεί ο Τζέιμς πήρε τη μπάλα στο τέλος και με δύο προσωπικές προσπάθειες, έκρινε το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 95-96, για να τον διατηρήσει “ζωντανό” στην προσπάθεια εξασφάλισης του πλεονεκτήματος στα πλέι οφ της Euroleague.

 

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, εξαιτίας της “τραγικής” του άμυνας. Με τον Κουζμίνσκας να κάνει “πάρτι”” στη ρακέτα των πρωταθλητών Ελλάδας, η Αρμάνι προηγήθηκε με 12-4 και 24-12, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 27-18.
Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αρχίσει τις αλλαγές από τα πρώτα κιόλας λεπτά και συνέχισε τη δεύτερη περίοδο με τους “αναπληρωματικούς”, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Αρμάνι κατάφερνε να βρει σκορ με κάθε τρόπο και είχε βάλει ήδη 40 πόντους στα πρώτα 15′, έχοντας αυξήσει και τη διαφορά στους 14. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επανέφερε στο παρκέ και τον Καλάθη, όμως το πρόβλημα παρέμεινε στην άμυνα και η διαφορά έφθασε και στο υψηλό των 17 πόντων, 49-32 στο 18′. Το τελικό 55-42 του πρώτου ημιχρόνου, ήταν απόλυτα ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πεντάδα Καλάθη, Πάππα, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Γκιστ, δείχνοντας εξ αρχής ότι θέλει να πιέσει για να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα. Και τα κατάφερε παίζοντας καλή άμυνα, όπου δέσποζε ο Θανάσης. Κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση όμως και η ευκολία με την οποία έστελνε την Αρμάνι στις βολές, δεν του επέτρεψαν να μειώσει κάτω από τους 8 πόντους, 60-52 στο 26′. Ένα μικρό “μπλακ άουτ” των “πρασίνων” στο σημείο αυτό όμως, “εκτόξευσε” τη διαφορά στους 17 για το 69-52 στο 27′.
Κάπου εκεί ο Πασκουάλ έριξε στο γήπεδο και τους Λοτζέσκι-Τζέιμς και “σήμανε” την αντεπίθεση! Με ένα γρήγορο 9-0 σερί, οι πράσινοι έκαναν το 69-61 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και συνέχισαν και στο 4ο. Το σερί έφθασε στο 11-0 και έσπασε με… αμφισβητούμενο φάουλ στον Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός είχε αλλάξει όμως την εικόνα του αγώνα και έκανε ντέρμπι το παιχνίδι στο τέλος. Με τον Πέιν να αντικαθιστά τον Αμερικανό σέντερ που έφθασε τα 4 φάουλ και να βοηθά και αυτός από την πλευρά του για την ανατροπή, οι “πράσινοι” πέρασαν και μπροστά στο σκορ, 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ντένμον με 3/3 βολές μάλιστα 4,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, φάνηκε να τελειώνει το ματς, όμως ο Σίνγκλετον  και οι… διαιτητές είχαν άλλη άποψη. Ο Αμερικανός έκανε φάουλ σε τραβηγμένη προσπάθεια του Μπέρτανς έξω από τη γραμμή του τριπόντου και τον έστειλε στις βολές για την ισοφάριση. Ο Λετονός αποδείχθηκε ψύχραιμος και έστειλε το ματς στην παράταση με το 87-87 στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Το έκρινε ο Τζέιμς στην παράταση

Στην παράταση οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικές και έχασαν αρκετές επιθέσεις, πριν ο Πέιν πετύχει το πρώτο καλάθι. Η Αρμάνι όμως έβρισκε διαρκώς απάντηση στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος βρέθηκε να προηγείται και με 3 πόντους. Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα και πάλι για τον Μάικ Τζέιμς! Με δύο απόλυτα προσωπικά καλάθια ο Αμερικανός γκαρντ άλλαξε τη ροή του αγώνα και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 95-96. Στην τελευταία φάση μάλιστα πήγε μόνος του κόντρα σε 3 παίκτες της Αρμάνι και έστειλε τη μπάλα προς το καλάθι για να καταλήξει τελικά στο διχτάκι με τη βοήθεια και του Εμπαγιέ που προσπάθησε να διώξει στην αναπήδηση της μπάλας.

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζάνι): Γκάουντλοκ 13 (3/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/4 βολές), Πάσκολο 11, Ταρτσέφσκι 8 (9 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 16 (1), Τσιντσαρίνι 6 (5 ασίστ), Αμπάς 2, Εμπαγιέ 9 (2), Μπερτάνς 5 (5/5 βολές), Τζέρελς 7 (1), Γκουντάιτις 18 (5/8 δίποντα, 8/8 βολές, 10 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Τζέιμς 18 (7/14 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πέιν 4, Παππάς 7, Ντένμον 12 (2), Γκιστ 18 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 18 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο 6 (1).

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις