Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός: “Μπλακ άουτ” και… τσάμπα ήττα! videos

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός: “Μπλακ άουτ” και… τσάμπα ήττα! videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να… έχει την Αρμάνι Μιλάνο στη 18η αγωνιστική της Euroleague, αλλά ορισμένα “μπλακ άουτ” σε άμυνα και επίθεση, σε συνδυασμό με τον “καταιγισμό” τριπόντων από τους Ιταλούς, έφερε μία εύκολη ήττα με σκορ 96-87. “Πάλευε” μόνος του στο τέλος ο Φρεντέτ, που είχε 28 πόντους και 5 τρίποντα.

Με τα γνωστά προβλήματα στο ριμπάουντ και την περιφερειακή άμυνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει με… κάτω τα χέρια 96-87 από την… μέτρια Αρμάνι Μιλάνο και να “συγκατοικήσει” πλέον μαζί της στην κατάταξη της Euroleague.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” είχαν σε κακή βραδιά τον Νικ Καλάθη, με μόλις 4 πόντους, και μόνους διακριθέντες τους Φρεντέτ και Τόμας, όσον αφορά τα επιθετικά τους καθήκοντα τουλάχιστον. Ροντρίγκεθ και Σάικς ήταν “καυτοί” όμως για τους Ιταλούς που “πυροβόλησαν” με 14 τρίποντα την ομάδα του Πιτίνο.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το ματς, όντας εξαιρετικός στην άμυνα και “ταΐζοντας” από την αρχή τους ψηλούς του, Παπαγιάννη και Μήτογλου, με Καλάθη και Φρεντέτ να “διαβάζουν” όλες τις φάσεις. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν έτσι με 2-8 και έμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου.

Σε αυτό το σημείο όμως και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, η Αρμάνι Μιλάνο “έτρεξε” ένα σερί 10-3, με το οποίο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με 26-23. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχασε τη συγκέντρωσή της με τη… δεύτερη ομάδα και έτσι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Η επιστροφή του Καλάθη “συμμάζεψε” την ομάδα ξανά στην άμυνα, αλλά ο αρχηγός του Τριφυλλιού ήταν μέτριος στην επίθεση και έτσι οι Μιλανέζοι με νέο σερί 10-2 “έκλεισαν” το ημίχρονο με τη μεγαλύτερη διαφορά τους στο 44-34.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1215366666734854144

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και το δεύτερο μέρος, με τον Καλάθη να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Φρεντέτ να είναι “καυτός”, μειώνοντας το σκορ σε 58-53. Ένα νέο μπλακ άουτ όμως, με την Αρμάνι να παίρνει 5 επιθετικά ριμπάουντ (ενώ είχε 6 σε όλο το πρώτο 20λεπτο) και τον Αμερικανό σκόρερ να… χάνει το μυαλό του με δύο φάουλ και μία τεχνική ποινή, έφερε νέο σερί 14-5 για το 73-57 στο 30′.

Οι “πράσινοι” βρέθηκαν έτσι πολύ πίσω στο τελευταίο δεκάλεπτο και με νέα λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ δεν κατάφεραν να… ξανά μπουν σε αυτό. Στα τελευταία τρία λεπτά πάντως, ο Φρεντέτ το… πήρε πάνω του και με συνεχόμενα καλάθια έφθασε τους 28 πόντους, μειώνοντας τη διαφορά ακόμη και στο -7, αλλά δεν υπήρχε πλέον αρκετός χρόνος για την ανατροπή, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 96-87.

Τα στατιστικά των παικτών

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις