Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Basket League: Γλίτωσε τη γκέλα ο Ολυμπιακός! Κινδύνευσαν στο Λαύριο οι Πειραιώτες

Basket League: Γλίτωσε τη γκέλα ο Ολυμπιακός! Κινδύνευσαν στο Λαύριο οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός “φλέρταρε” με μία απίθανη γκέλα στη Basket League κόντρα στο Λαύριο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 76-81, χάρη σε ένα καλάθι και βολές του Γουέμπερ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη και καθοριστικό τον Μπριάντε Γουέμπερ, ο Ολυμπιακός γλίτωσε τελικά μια αναπάντεχη ήττα από το Λαύριο, το οποίο και βρέθηκε να προηγείται απέναντί του, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ματς.

Ένα κλέψιμο και καλάθι του Αμερικανού όμως στο τέλος, καθώς και το… άγχος των γηπεδούχων, επέτρεψε στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει τη νίκη με 76-81, συνεχίζοντας τη νικηφόρο παρουσία της στη Basket League, όπου έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες πήγαιναν από την αρχή χέρι-χέρι στο σκορ και η πρώτη περίοδο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 22-22, καθώς οι άμυνες και των δύο ομάδων… πετούσαν χαρταετό.

Αυτό επέτρεψε μάλιστα στους γηπεδούχους να πιστέψουν στη νίκη και “χτυπώντας” μέσα στη ρακέτα των Πειραιωτών, κατάφεραν να πάρουν και προβάδισμα στο σκορ, κλείνοντας μπροστά το ημίχρονο με 44-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε να σοβαρεύεται και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να αναλαμβάνουν ρόλο οδηγού, προσπέρασαν με δικό τους +4 στο 30′.

Στην τελευταία περίοδο όμως, έγινε “μάχη” με τον Λούντζη και τον Μιλόσεβιτς να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια, που έφεραν το Λαύριο και στο 75-74 υπέρ του, με 1 και 47” να απομένουν για το τέλος.

Ένα καλάθι του Γουέμπερ στον αιφνιδιασμό και κάποιες κακές επιλογές των γηπεδούχων στα τελευταία δευτερόλεπτα, επέτρεψαν τελικά στους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίσουν τη νίκη με 76-81.

Τα στατιστικά των παικτών

Λαύριο (Σερέλης): Λούντζης 11 (1), Κουζέλογλου, Λαμπ 16 (3), Μπιούφορντ 7 (1), Γουίτι 6, Μαστρογιαννόπουλος 4, Χαραλαμπόπουλος 5 (1), Μιλόσεβιτς 11, Κακλαμανάκης 12, Νίξον 4.

Ολυμπιακός (Μπλατ); Βεζένκοβ 3 (1), Μιλουτίνοβ 7 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (1), Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Γουέμπερ 14 (2), Πρίντεζης 18 (1), Αγραβάνης 2, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 2, Τουπάν,  ΛεΝτέι 4.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις