Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Ιταλία: “Μπασκετάρα” από την Εθνική του Αντετοκούνμπο πριν τη… χαλάρωση

Ελλάδα – Ιταλία: “Μπασκετάρα” από την Εθνική του Αντετοκούνμπο πριν τη… χαλάρωση
ΦΩΤΟ intime

Είχε κέφια στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου της ματς στο τουρνουά “Ακρόπολις”! Η Εθνική έτρεξε, δημιούργησε εντυπωσιακές φάσεις και με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο “πάτησε” την Ιταλία με 83-63. Αν και χαλάρωσε στην επανάληψη, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Καλάθης και Παπαπέτρου έκαναν σημαντική δουλειά! Ελάχιστα αγωνίστηκε ο Κώστας Σλούκας, μετά το απρόοπτο που είχε στη δεύτερη περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κάθε παιχνίδι που περνάει γίνεται όλο και πιο καλή. Η Εθνική μπάσκετ έκανε τους φίλους της να… χαμογελάσουν, κάνοντας “πλάκα” κόντρα στην Ιταλία (83-63), σε ματς για το τουρνουά “Ακρόπολις”.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι ασυναγώνιστος [18 (6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/10 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ)] και οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Σκουρτόπουλου στη νίκη, έχοντας για συμπαραστάτες τους Καλάθη [11 (3/6 τρίποντα, 7 ασίστ)] και Λαρεντζάκη (11 π. Με 1 τρίποντο).

Το παιχνίδι…

Η Εθνική μπάσκετ έδειξε διάθεση να… τρέξει και να μοιράσει θέαμα στους περίπου 12.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχώρισε με το ξεκίνημα του αγώνα (και στις δύο ρακέτες), σκοράροντας με καρφώματα, ενώ τον ακολούθησε σε αυτό τον τομέα ο Παπαπέτρου (το σκορ πήγε στο 14-4).

Η Ιταλία επέστρεψε βελτιωμένη από το τάιμ άουτ που πήρε και έκανε ένα σερί 5-0, το οποίο όμως το “έκοψε” το τρίποντο του Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ είχε… κέφια, “μοίρασε” εντυπωσιακές ασίστ και βοήθησε τη Γαλανόλευκη να κρατήσει μια διαφορά δέκα πόντων από τους “ατζούρι”, που στο τέλος της πρώτης περιόδου -λόγω της πολύ καλής άμυνας που έπαιξε- ανέβηκε στο +14 (27-13).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την εθνική να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, αλλά τον Κώστα Σλούκα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (υπέστη μια κάκωση κάτω από το γόνατο και έμεινε στον πάγκο για το υπόλοιπο του ματς). Στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Λαρεντζάκης “τράβηξε” την Εθνική μπάσκετ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνεχίζει το… χαβά του. Χάκετ και Μπελινέλι ήταν αυτοί που προσπάθησαν από μεριάς φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Σκουρτόπουλου συνέχισε να έχει τραγικό ποσοστό από το τρίποντο (στο ημίχρονο είχε 3/13), αλλά σε όλους τους άλλους τομείς πήγε πολύ καλά. Κάθε παίκτης που ερχόταν από τον πάγκο βοηθούσε, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που είχε τρία σερί καρφώματα! Κάπως έτσι φτάσαμε στο 49-28 του ημιχρόνου.

https://twitter.com/HellenicBF/status/1162436356532047877

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέχισε να δέχεται τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Ιταλίας. Ο Μπελινέλι πήρε μπρος, αλλά ο Καλάθης βρήκε τα κενά να δράσει και να “πληγώσει” το αντίπαλο καλάθι. Οι άμυνες έγιναν πιο… χαλαρές στη συνέχεια (μόλις ένα ομαδικό για την Γαλανόλευκη στην περίοδο), με τους “ατζούρι” να εκμεταλλεύονται και τις αλλαγές του Σκουρτόπουλου στην πεντάδα και να ρίχνουν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (65-47 σκορ περιόδου).

Η Ιταλία αναθάρρησε και έριξε τη διαφορά στους 15 πόντους. Η Εθνική μπάσκετ προσπάθησε να βρει και πάλι τον καλό της ρυθμό (χωρίς τον Καλάθη, που έμεινε για αρκετό διάστημα στον πάγκο), παίρνοντας “ενέργεια” και πόντους από Θανάση Αντετοκούνμπο Πρίντεζη και Μπουρούση. Το παιχνίδι κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και να φτάνουν στο τελικό 83-63.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63

Ελλάδα: Λαρεντζάκης 11 (1), Αθηναίου 2, Καλάθης 11 (3/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Μπουρούσης 8 (17 ριμπάουντ), Σλούκας, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 8, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 18 (6/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/10 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αντετοκούνμπο Θ. 8.

Ιταλία: Ντέλα Βάλε 6, Μπελινέλι 13 (0/8 τρίποντα), Τζεντίλε 4 (2/9 σουτ), Μπιλίγκα 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Βιτάλι, Χάκετ 12 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Μπρουκς 4 (7 ριμπάουντ), Τεσιτόρι 5, Ρίτσι 2 (7 ριμπάουντ), Αμπάς 6 (1/5 τρίποντα), Σακέτι.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις