Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελλάδα – Ρωσία: Σύνθημα μεταλλίου στο Eurobasket 2017 από τον Παπανικολάου

Ελλάδα Ρωσία

Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε το μήνυμα που πρέπει πριν από τον αγώνα Ελλάδα – Ρωσία (13/09, 18:45). Να δώσουν τα πάντα για να μπει η Εθνική μπάσκετ στα μετάλλια του Eurobasket 2017.

Σύνθημα πρόκρισης στα ημιτελικά του Eurobasket 2017 ήταν αυτό και μαρτυρά ότι οι διεθνείς είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στο κρίσιμο προημιτελικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στον αγώνα, καθώς η Ρωσία είναι σκληρή ομάδα.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου για το Ελλάδα – Ρωσία

O Κώστας Παπανικολάου είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για ένα ματς σαν κι αυτό, με τη ζώνη μεταλλίων να φαίνεται στο βάθος.

Να δώσουμε τα πάντα για να μπούμε μετά από χρόνια στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί η Ρωσία είναι πολύ σκληρή ομάδα, παίζει πολύ κλειστά διαθέτει αθλητικά κορμιά και θέλουμε να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Ο 27χρονος φόργουορντ είπε για την αλλαγή στην απόδοση της Εθνικής μπάσκετ: «Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο σε βοηθά στο ότι δεν μπορείς να πας πιο κάτω. Εμείς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αναθεωρήσαμε πώς πρέπει να δουλέψουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας πρώτα από όλα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα ως τότε δεν δούλευε. Πάντα υπάρχει αντίπαλος, που μπορεί να είναι καλύτερος. Εμείς στην προετοιμασία και στους πρώτος αγώνες μας προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά τώρα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα.

Ελλάδα Ρωσία

Κάτσαμε και συζητήσαμε όλοι μαζί, δώσαμε αυτοπεποίθηση ο ένας στον άλλο και αυτό φαίνεται πλέον προς τα έξω πόσο πιο καλή ψυχολογία υπάρχει. Το κλίμα άλλωστε δεν ήταν ποτέ κακό. Όλα συνδέονται για να βγει μια καλή εικόνα στον αγώνα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Ο Κώστας Παπανικολάου σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως συνθήκες πρόκρισης είναι πιο ευνοϊκές για την Εθνική μπάσκετ σε σχέση με την αναμέτρηση του 2005 ο Κώστας Παπανικολάου υποστήριξε: «Δεν θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης με το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καλό μομέντουμ και αυτό σου δίνει μια παραπάνω διάθεση να παίξεις. Θα είμαστε έτοιμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων, αλλά όπως έχουμε πει δεν παίζουμε μόνοι μας. Αν έχουμε την ίδια προσήλωση και επιθυμία με το ματς με τη Λιθουανία, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα. Από εκεί ξεκινάνε όλα».

Τέλος ο διεθνής φόργουορντ είπε για την αγωνιστική παρουσία του Κώστα Σλούκα σε ερώτηση που του έγινε: «Είμαστε χαρούμενοι με τα παιχνίδια που κάνει ο Κώστας, αλλά και ο Νικ (σ.σ. Καλάθης). Έχουν ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο και ίσως λέω και λίγο.

Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, κι εμείς τους βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το θέμα είναι να παίζει καλύτερα η ομάδα, αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να πετύχει κάτι όμορφο»

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις