Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Απάντηση Πιτίνο σε Παπανικολάου και Πρίντεζη: “Δεν με σέβονται!”

Εθνική Ελλάδας – Απάντηση Πιτίνο σε Παπανικολάου και Πρίντεζη: “Δεν με σέβονται!”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ρικ Πιτίνο χαρακτήρισε “ασέβεια” προς το πρόσωπό του την επιστολή των παικτών του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού στη Ρόδο όπου έκανε για δεύτερη φορά ντεμπούτο στη Basket League.

Για ασέβεια προς τον ίδιο έκανε λόγο ο Ρικ Πιτίνο αναφερόμενος στην επιστολή των παικτών του Ολυμπιακού προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού στη Ρόδο όπου ο Αμερικανός τεχνικός έκανε το δεύτερο ντεμπούτο του στη Basket League. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαρος πως θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να φτάσει στο επιθυμητό επιθυμητό επίπεδο.

Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο

“Το καλό με την ομάδα μας είναι ότι ενώ κερδίζουμε, ακόμη δεν έχουμε φτάσει ούτε καν κοντά στη δυναμική που έχουμε. Προφανώς, παίξαμε σκληρά και βάλαμε τα σουτ. Το μπάσκετ γίνεται πολλές φορές πιο απλό. Έτσι, η νίκη γίνεται μονοδιάστατη και έρχεται εύκολα”, δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

Για το πότε περιμένει να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επιθυμητό επίπεδο: “Περίπου 2-3 εβδομάδες προπονήσεων”.

Για το αν το μυαλό των παικτών του ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Παρότι το επόμενο παιχνίδι είναι θα είναι πολύ δυνατό, η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε θα πρέπει να εστιάζεις στην κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι που έρχεται. Όταν σκέφτεσαι μόνο ένα παιχνίδι, χάνεις τον ενθουσιασμό και την ενέργεια. Το καλύτερο είναι κάθε προπόνηση και παιχνίδι ξεχωριστά”.

Για την αγάπη των Ελλήνων προς στο πρόσωπό του: “Ήταν ένα από τους λόγους που πήρα τη δουλειά στην Εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι κάνουμε οικογενειακώς διακοπές και έχω 12 εγγόνια. Όταν κάναμε διακοπές φέτος, τους είπα ότι κάτι χρωστάω στην Ελλάδα, για την αγάπη που είχα εισπράξει και την αφοσίωση που μου είχε δείξει ο κόσμος. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός για να αναλάβω τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή, παρότι γνώριζα ότι θα ήμουν μακριά από την οικογένειά μου και δεν θα με βλέπουν το καλοκαίρι».

Για την επιστολή των παικτών του Ολυμπιακού: “Σέβομαι τους πάντες. Τον κόσμο, τον Ολυμπιακό, τους ιδιοκτήτες των ομάδων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους… Οι πρώτοι παίκτες που συναντήθηκαν όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν μου αρέσει να μην με σέβονται”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις