Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Ντόρσεϊ: “Δεν αφήνω το ελληνικό διαβατήριο”

Εθνική Ελλάδας – Ντόρσεϊ: “Δεν αφήνω το ελληνικό διαβατήριο”

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την ελληνική υπηκοότητα για να πάρει την ισραηλινή.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται από φέτος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μίλησε στο “Sport5” και ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν του επιτρέπεται να έχει τρεις υπηκοότητες (έχει ήδη την ελληνική και την αμερικανική), δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να αφήσει μία εκ των δύο για να πάρει ισραηλινό διαβατήριο.

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να πάρει ισραηλινό διαβατήριο, ο Ντόρσεϊ απάντησε: “Αν μπορώ να έχω τρία διαβατήρια χωρίς να μου αφαιρεθεί το ένα, θα ήθελε να έχω και ισραηλινό. Αν όμως πρέπει να αφήσω κάποιο τότε δεν θα το κάνω γιατί θέλω να συνεχίσω να έχω ελληνικό και αμερικανικό διαβατήριο. Δεν είμαι σίγουρος για τις τεχνικές δυσκολίες αλλά αν πρέπει να αφήσω κάποιο από τα διαβατήριά μου, τότε δεν ενδιαφέρομαι”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το… δίλημμα Ελλάδας ή Ισραήλ σε περίπτωση που μπορούσε να διαλέξει, ο ίδιος απάντησε: “Δεν υπάρχει επιλογή εδώ γιατί έχω ήδη παίξει με την Ελλάδα. Άρχισα να παίζω πριν καν γίνω 19 και θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική. Αυτή η ευκαιρία εμφανίστηκε τώρα, συνεπώς δεν μπορώ να αλλάξω. Είναι δύσκολη ερώτηση”.

Όσο για τις ισραηλινές ρίζες του από την πλευρά της μητέρας του, ο Ντόρσεϊ αποκάλυψε: “Η οικογένεια της μητέρας μου μιλά Εβραϊκά, η μητέρα μου και η γιαγιά μου γεννήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και έφυγαν από τη χώρα όταν ήταν 8 χρονών. Έχει επηρεαστεί, όμως, πολύ από την κουλτούρα. Εγώ έχω μάθει από πολλές διαφορετικές κουλτούρες από μικρός”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις