Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Βασιλακόπουλος: “Δεν είναι πρόβλημα η ΕΟΚ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;”

Εθνική Ελλάδας – Βασιλακόπουλος: “Δεν είναι πρόβλημα η ΕΟΚ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;”
ΦΩΤΟ intime

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δέχθηκε ξανά κριτική για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας, αλλά ο ίδιος υπεραμύνθηκε τον… εαυτό του, δίνοντας ως παράδειγμα την αποτυχία χωρών όπως η Σερβία και η Ρωσία.

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο να μη θεωρεί την ΕΟΚ “βασικό πρόβλημα”, εξηγώντας ότι και η Σερβία, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν νέους προέδρους, πρώην παίκτες, στις ηγεσίες των ομοσπονδιών τους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασιλακόπουλου στα Νέα

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα ”οικτρή” ή ”παταγώδης” μπροστά από την αποτυχία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις.

Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας».

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ: «Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στην Ρωσία, την Σερβία και την Τουρκία, ποιοι είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες – θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους; Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σαν να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις