Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Ανακοινώθηκαν οι έδρες των Προολυμπιακών τουρνουά!

ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation
ΦΩΤΟ Facebook Hellas Basketball Federation

Η FIBA ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων χωρών που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020 και ο δρόμος αναμένεται δύσβατος για όλους τους φιλοξενούμενους.

Ανακοινώθηκαν επίσημα οι τέσσερις χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά Τουρνούα μπάσκετ, μετά την κλήρωση που διεξήχθη υπό την FIBA στη Γενέυη σήμερα (15/11). Οι τέσσερις μικρές διοργανώσεις που θα δώσουν από ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 είναι ο Καναδάς (Βικτόρια), η Κροατία (Σπλιτ), η Λιθουανία (Κάουνας) και Σερβία (Βελιγράδι) κι αυτό σημαίνει πως οι γηπεδούχοι είναι μεγάλα φαβορί να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο “σπίτι” τους αφού διαθέτουν πολύ ισχυρές ομάδες.

Φυσικά ανάμεσα στις ομάδες που θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση είναι και η Εθνική μας, η οποία θα έχει τότε τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της και  θα χρειαστεί να αποκλείσει μία πολύ ισχυρή οικοδέσποινα αν θέλει είναι στην Ολυμπιάδα. Οι όμιλοι θα καταρτιστούν στις 27 Νοεμβρίου όπως έχει ανακοινωθεί και τότε θα μάθει η “επίσημη αγαπημένη” σε ποια χώρα θα παίξει και με ποιου αντιπάλους.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις