Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Eurobasket 2017: Νέο “κράξιμο” σε Μίσσα από Λιθουανούς!

Eurobasket 2017: Νέο “κράξιμο” σε Μίσσα από Λιθουανούς!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ζιντρούνας Ουρμπόνας μίλησε με υποτιμητικά λόγια για τον Κώστα Μίσσα. Ο πρώην παίκτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας και νυν βοηθός του προπονητή της Γιουβέντους Ούτενα “έκραξε” τον Έλληνα προπονητή.

Μετά τον Τόμας Πατσέσας, ήταν η σειρά του  Ζιντρούνας Ουρμπόνας να μιλήσει με υποτιμητικά λόγια για τον Κώστα Μίσσα σε ιστοσελίδα της χώρας του (krepsinis.net).

Όσα δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής:

“Πιστεύω πως ένας τέτοιος προπονητής είναι καταλληλότερος για μια θέση στην ομοσπονδία. Σαν προπονητής παραείναι διπλωμάτης. Δεν άκουσα ποτέ από εκείνον να φωνάζει ή να είναι αυστηρός. Προσπαθούσε να είναι φιλικός με όλους και πάντα οι παίκτες ήταν πιο σημαντικοί από εκείνον.

Κατά τη γνώμη μου, ο προπονητής πρέπει να έχει το καρότο και το μαστίγιο. Θα πρέπει να είσαι ικανός να δουλέψεις με σταρ. Ίσως να πιστεύει πως θα είναι πιο αποτελεσματικός με το να μην είναι τόσο αυστηρός, αλλά ακούμε για εσωτερικές διαμάχες στην ομάδα, κάτι που δείχνει πως υπάρχει απειθαρχία. Βλέπουμε ένα μικρό χάος ακόμη και μέσα στους αγώνες.

Η Ελλάδα στον όμιλό της έπρεπε να είναι τουλάχιστον δεύτερη, όχι τέταρτη. Προφανώς το πρόβλημα δεν έγκειται στους παίκτες, αλλά στο προπονητικό τιμ, γιατί το ρόστερ είναι πολύ δυνατό, αλλά δεν αποδίδει καλά.

Ο Καλάθης και ο Μπουρούσης είναι οι ηγέτες, μπορούν να ενώσουν την ομάδα. Γι’ αυτό δεν την ήθελα αντίπαλο της Λιθουανίας σε αυτή τη φάση.

Όμως αν θες να πετύχεις, πρέπει να κερδίσεις τους πάντες. Θεωρώ πάντως πως έχουμε μεγάλη υπεροχή προπονητικά.

Ο Αντομάιτις με τις αποφάσεις του θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ομάδα μας σε σχέση με την ελληνική ομάδα. Είναι πραγματικός ηγέτης, που μεγάλωσε μέσα από αυτή την ομάδα. Ο Μίσσας δεν πιστεύω πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα από την εποχή που συνεργαζόμασταν, καθώς δεν ξαναδούλεψε σε επίπεδο Ανδρών. Και οι τακτικές του ποτέ δεν έκαναν θαύματα”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις