Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Eurobasket 2017: Πώς… σταματάει ο Μάρκανεν στο Ελλάδα – Φινλανδία

Eurobasket 2017

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει αύριο (5/9, 20.00) την Φινλανδία, οικοδέσποινα του 1ου ομίλου του Eurobasket 2017.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στον πάγκο της Εθνικής, δήλωσε πως η Φινλανδία είναι μια μαχητική ομάδα στο Eurobasket 2017 με εξαιρετικούς σουτέρ, ενώ τόνισε πως θα πρέπει οι διεθνείς να σταματήσουν τον Μαρκάνεν, που είναι ο καλύτερος παίκτης τους.

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:
«Η Φινλανδία είναι μια ομάδα που διακρίνεται για τη μαχητικότητά της και το αθλητικό της πνεύμα, ενώ ξεχωρίζει αισθητά η παρουσία του Μάρκανεν ο οποίος έχει δείξει στο τουρνουά το υψηλότατο επίπεδό του και το ότι η ραγδαία εξέλιξη της πορείας του μόνο τυχαία δεν είναι.

Διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ και αρέσκεται να βρίσκει φάσεις στο τρανζίσιον παιχνίδι. Έχει περίεργα σχήματα, χωρίς “καθαρούς” ψηλούς, αφού όλοι μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον περιορισμό τους και κυρίως του Μάρκανεν που είναι ο νούμερο ένα επιθετικός κίνδυνος και το σημείο αναφοράς τους. Συνολικά απαιτείται προσαρμογή στους mobile ψηλούς της, με δυνατότητα κίνησης και δράσης εντός κι εκτός ρακέτας.

Στην δική μας επίθεση είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους δώσουμε καταστάσεις τρανζίσιον και φυσικά να χτυπήσουμε στις αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει στις αμυντικές τους τακτικές.

Είναι μια επιπλέον πρόκληση το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει στην έδρα της, μπροστά σε ένα πολύ ένθερμο αλλά και πολύ όμορφο κοινό και όπως πάντα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις