Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Euroleague για το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: “Ήταν φάουλ στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση!”

Euroleague για το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: “Ήταν φάουλ στον Ντε Κολό στην τελευταία φάση!”
ΦΩΤΟ Intime

Η Euroleague τοποθετήθηκε επίσημα για την τελευταία φάση του αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε, που βρήκε νικητές του “πράσινους” με 81-78, λέγοντας πως έπρεπε να έχει δοθεί φάουλ του Ράις στον Ντε Κολό και τρεις βολές στον Γάλλο στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε στην εκπνοή του ματς.

Σε επίσημη τοποθέτηση προχώρησε η Euroleague, όσον αφορά την τελευταία φάση του ματς της 14ης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, όπου Ντε Κολό σούταρε τρίποντο στην εκπνοή αστοχώντας, αλλά δεχόμενος φάουλ από τον Ράις, το οποίο δεν σφυρίχτηκε από τους διαιτητές της αναμέτρησης με αποτέλεσμα η λήξη να βρει νικητές τους “πράσινους” με 81-78.

Η διοργανώτρια αρχή παραδέχθηκε σήμερα, με επίσημη ανακοίνωσή της, ότι έλεγξε τη φάση και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Ντε Κολό είχε δεχθεί φάουλ, συνεπώς έπρεπε να εκτελέσει τρεις βολές. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε:

“Σε συνέχεια της φημολογίας για το no call φάουλ στην τελευταία περίοδο του αγώνα Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Φενέρμπαχτσε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, η έρευνα της EuroLeague αναφέρει:

Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3.3 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Νάντο Ντε Κολό είχε την μπάλα, ντρίμπλαρε προς το τρίποντο και με 0.4 για το τέλος επιχείρησε τρίποντο. Την ώρα που σούταρε ο Ταϊρίς Ράις έκανε αντικανονική επαφή με το δεξί του χέρι στον δεξιό καρπό του Ντε Κολό. Λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε φάουλ που θα είχε ως αποτέλεσμα τρεις βολές του Νάντο Ντε Κολό”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις